Dink için 9 kamu görevlisine yakalama kararı

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturmada Savcı Gökalp Kökçü iddianameyi tamamladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2015 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dink için 9 kamu görevlisine yakalama kararı

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında Emniyet istihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında olduğu 25 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

İddianamede şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten öldürme", "resmi belgede sahtecilik", "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "görevi kötüye kullanmak" ile suçlandı.

Savcı Kökçü, ayrıca 9 kamu görevlisi hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedi.

Soruşturmayı yürütem Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü aralarında Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul eski emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdür Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer ile İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Eski Daire Başkan Yardımcısı Coşgun Çakar'ın da bulunduğu 25 şüpheli hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme","Resmi belgede sahtecilik", "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "Görevi kötüye kullanma suçları kapsamında iddianame düzenledi.

140 SAYFALIK İDDİANAME

Bir numaralı şüphelinin Ramazan Akyürek olduğu kritik 140 sayfalık iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nn onayına sunuldu. İddianamede Hrant Dink'in öldürülmesi olayında Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Cogun Çakar'ın yöneticisi olduğu silahlı bir suç örgütünün etkili olduğu kaydedildi. Başsavcılık, onaylarsa iddianame, terör suçlarına bakan mahkemeye gömnderilecek. Şüphelilerden Engin Dinç hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ve "görevi kötüye kullanma"suçları kapsamında hapis cezası istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber