Ankara'yı yoğun bir diplomasi haftası bekliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BM Genel Kurul çalışmaları nedeniyle Eylül ayının büyük bölümünü diplomasi trafiği açısından sönük geçiren Ankara'yı, Ekim ayının gelmesiyle AB ile ilişkiler odaklı yoğun bir hafta bekliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hafta başında Türk-İş'in davetlisi olarak Ankara'da olması beklenen AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, sendikal haklarla ilgili toplantılara katılmasının yanı sıra üst düzey görüşmeler yapacak.

Rehn, 3 Ekim Salı günü Türk-İş tarafından düzenlenecek "AB Müzakere Sürecinde Avrupa Sosyal Modeli ve Sendikal Haklar" başlıklı toplantıya katılmasının ardından Meclis'e giderek, sırasıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile bir araya gelecek.

Olli Rehn'in daha sonra, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşmesi bekleniyor.

Bu görüşme, AB'nin, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiği konusundaki ısrarının sürdüğü bir dönemde yapılıyor olması açısından ayrı bir önem kazanıyor.

Rehn aynı günün akşamı Türk-İş'in yemeğine katılacak.

Olli Rehn, 4 Ekim Çarşamba günü de önemli görüşmeler yapacak. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile sabah saatlerinde bir araya gelecek olan Rehn, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halen AB turunda olan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek. Gül'ün Rehn'e Dışişleri Konutu'nda akşam yemeği vermesi de bekleniyor.

Kasım ayında açıklanması beklenen AB İlerleme Raporu öncesinde Ankara'da önemli görüşmeler yapacak olan Rehn'in, çarşamba akşamı Gül'ün yemeğinin ardından İstanbul'a geçmesi, ertesi gün erken saatlerde de Türkiye'den ayrılması öngörülüyor.

REHN'İN ARDINDAN MERKEL GELECEK

Ankara, Olli Rehn'in ardından da AB dönem başkanlığını Ocak ayında Finlandiya'dan devralacak Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel'i ağırlayacak.

Merkel'in 5-6 Ekim günlerindeki ziyaretinde ilk durağı Ankara olacak.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da çok uzun kalmayacak olan Merkel, temaslarını İstanbul'da sürdürecek.

Angela Merkel'in ziyaretinin Almanya tarafından resmen yarın açıklanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber