Çiçek: PKK'nın arkasında 28 devlet var

Eski TBMM Başkanı Çiçek: " Türkiye'nin uğraştığı 3-5 örgüt değil, PKK'nın arkasında 28 devlet var. Bunu bilesiniz. Türkiye bu 28 devletle uğraşıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2015 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiçek: PKK'nın arkasında 28 devlet var

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Cemil Çiçek, "Ülkemiz koalisyonlarda neler yaşadı, bunları hatırlamazsak o zaman bir yanlışa daha düşeriz. Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilme imkanı çok sınırlı, yapılacak ise çok iş var" dedi.

Gölbaşı Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya gelen Çiçek, Türkiye'de belirsiz bir ortam olduğunu, bunun da herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Çiçek, yaşanan belirsizliğin 1 Kasım'da sonlanması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer sonlanmazsa ne olur? Kıyamet mi kopar, kıyamet kopmaz ama hayat zorlaşır. Bu belirsizlik bir an evvel bitirilemezse, Türkiye şu an yaşadığımız sıkıntıların çok ötesinde sıkıntılarla karşılaşır" diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişte kurulan koalisyon hükümetlerinden fayda görmediğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"Deniliyor ki koalisyon olsa ne olacak, başka ülkelerde var. Onların tuzu kuru, altyapı, üstyapı, baraj, enerji derdi yok. Zaten sömürgeci ülkeler, ellerinde toplanmış imkanlarla onu şuraya mı harcayalım buraya mı harcayalım... Bizim ise Ankara başkent olmasına rağmen halen yol derdi var. Su, elektrik derdi var. Her seçim vatandaşlarımız için bir ümittir. Ülkemiz koalisyonlarda neler yaşadı, bunları hatırlamazsak o zaman bir yanlışa daha düşeriz. Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilme imkanı çok sınırlı, yapılacak ise çok iş var. 1 Kasım'da seçime gideceğiz. O parti, şu parti meselesi olmadan hepiniz sandığa gidin, gidemeyenleri de ikna edin, seçime katılım yüksek olsun. Bu demokrasi için önemlidir. Seçime katılım az olduğunda 'Türkiye'nin sorunları siyasetle çözülmüyor' denir. Başka türlü siyaset dışı yol arayışlarına kapı aralamış oluruz."

- "Terörü 28 ülke destekliyor"

Çiçek, Türkiye'nin başında "terör" denilen bir bela olduğuna, terörün 28 ülkeden de destek gördüğüne işaret ederek, "Terörün arkasında bazen aynı kıbleye yöneldiğimiz, bazen aynı ittifak içerisinde olduğumuz, bazen de her ikisi birden olan uluslararası güçler var. Şu yanlışa düşmeyin, 'bu devletin bu kadar askeri var, niye bu iti köpeği köpek barınağına tıkmıyor ya da itlaf etmiyor.' Türkiye'nin uğraştığı 3-5 örgüt değil, PKK'nın arkasında 28 devlet var. Bunu bilesiniz. Türkiye bu 28 devletle uğraşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin geliştikçe, büyüdükçe, geçmişte ipotek altındaki işleri kendi başına yaptıkça birçok ülkenin nasırına bastığına dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

"Onlar diyor ki 'Türkiye'yi geri bırakmanın yolu terör denilen beladır'. Bizim teröre harcadığımız para 300 milyar doların üzerindedir. Kaybettiğimiz insanlar hariç. Eğer Türkiye teröre kaynak ayırmasaydı şimdi 17. ekonomi değil ilk 10'un içerisine giren bir ülke olurdu. Dün birbirlerine 'büyük şeytan' diyenler, bugün aynı bitli yorganın altında birbirini kaşıyor. Kimsenin saçına sakalına, 'Allah, peygamber' dediğine bakmayın, ülke meselesi söz konusu olduğunda 'benim menfaatim nedir' diyorlar. Müslüman kardeşinin canına okuyor. Dolayısıyla bu 28 ülkenin arasında halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkeler de var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber