Dört çekirdekli işlemciler kasımda piyasada

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

INTEL Başkanı ve CEO'su Paul Otellini, IDF'te binlerce yazılım geliştirici ve mühendise silikon teknolojisindeki son gelişmelerden ve Intel'in yeni dönemde hedeflediği performans çizgisinden bahsetti. Otellini, kasım ayında Intel'in kişisel bilgisayarlar ve yüksek hacimli sunucular için dünyanın ilk dört çekirdekli işlemcilerini çıkaracağının müjdesini de verdi.

Amerika'daki etkinlikte katılımcıları Intel'in 65 nanometre ve 45 nanometre üretim teknolojileri hakkında bilgilendiren Otellini, "İşlemci gücünü artırmaya yönelik çalışmalarımıza paralel olarak ısınma sorunun azaltılması, pil ömrünün artırılması ve veri merkezlerinin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi konularının da kritik bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Otellini, performans ve enerji verimliliği açısından Intel'in yeni Core mikromimarisinin ve amiral gemisi ürünü Intel Core 2 Duo işlemcisinin endüstriye yepyeni bir standart getirdiğini belirtti. Oyuncuları ve tasarımcıları hedefleyen ilk dört çekirdekli işlemci Kasım ayında piyasaya çıkacak ve Intel Core 2 Extreme dört çekirdekli adını taşıyacak. Bu işlemcinin, bugünkü Intel Core 2 Extreme işlemcisine göre performansı yüzde 67 artırması bekleniyor. Şirketin asıl dört çekirdekli işlemcisi ise 2007'nin ilk çeyreğinde çıkacak ve Intel Core 2 Quad adını alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber