Gülerce: Cemaat HDP'yi destekleyecek

Haber Giriş : 26 Ekim 2015 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülerce: Cemaat HDP'yi destekleyecek

Cemaat ile yollarını ayırdıktan sonra Pararlel Yapı'nın istenmeyen adam ilan edip hedef tahtasına koyduğu Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, "HDP baraj altında kalırsa Paralel Yapı da düşer. Gülen denize düştü HDP'ye sarılıyor" dedi.

17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra Fethullah Gülen ve Paralel Yapı'ya yönelik sert eleştirilerde bulunarak Zaman'dan istifa eden Hüseyin Gülerce, Akit'ten Mehmet Özmen'e gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

- Paralel yapının ve Fethullah Gülen'in 1 Kasım seçimlerine yönelik seçim öncesi ve seçim sonrası stratejisi nedir?
Paralel yapının stratejisi kesinlikle HDP'nin desteklenmesidir. Çünkü Erdoğan'ın durdurulması ve AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının engellemesi, sadece ve sadece HDP'nin barajı aşmasına bağlıdır. Cemaattekiler, HDP'nin barajı aşamaması halinde, işlerinin biteceğine inanıyor. AK Parti yeniden tek başına iktidara gelirse paralel yapı için hiçbir ümit kalmıyor. Dolayısıyla bütün Türkiye'de HDP'yi destekleyecekler. Mesela hiç milletvekili çıkaramayacakları yerler var o illerde de HDP'yi destekleyecekler. Neden? Türkiye genelinde oyların artması ve HDP'nin barajı aşması için. Çünkü şu anda paralel yapı denize düşmüştür ve HDP'ye sarılmaktadır. Başka da tutunacağı hiçbir dal yoktur.

HDP BARAJ ALTINDA KALIRSA PARALEL YAPI DA DÜŞMÜŞ OLACAK
-Yani HDP baraj altında kalırsa paralel yapı tam düşmüş olacaktır.

Paralel Yapı, geleceğini HDP'ye bağlamış durumda. HDP baraj altında kalırsa Paralel Yapı da düşmüş olacak. HDP barajı aşmadığı halde paralel yapı en büyük darbeyi önümüzdeki günlerde alacağını düşünüyor. Dolayısıyla hiç bir eleştiriye aldırmadan HDP'yi destekliyor, eleştirilere cevap bile vermeden HDP'yi desteklemeye devam edecekler. Paralel yapı HDP'yi desteklemekle milliyetçi muhafazakar kesimin nezdinde tüm gemileri yaktı. Artık geriye dönüşleri yok. Mütedeyyin kitlede artık hiçbir itibarları ve güvenilirlikleri kalmadı. Bugüne kadar savundukları bütün ilkeleri çiğneyerek HDP'yi desteklediler. 1 Kasım'da da HDP'yi destekleyecekler ve bu vebalden de kurtulamazlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber