Vergi denetmenleri maaş düşüklüğünden şikayetçi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi Denetmenleri Derneği, Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Vural'ın ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Vekili Sayın Cemal Boyalı'nın maaşlara dikkat çeken açıklamlarına destek verdi.

Ücret dengesizliğinin gittikçe arttığının vurgulandığı açıklamada, "Bugün Adalet Başmüfettişi 4.128-YTL, Sayıştay Başdenetçisi 3.914-YTL, Mülkiye Başmüfettişi 3.110-YTL, Maliye Başmüfettişi ve Başhesap Uzmanı 2.597-YTL maaş alırken 1'inci derecenin 4'üncü kademesinde görev yapan 30 yıllık Vergi Denetmeni 1.600-YTL maaş almaktadır. Diğer meslekler önemsizdir demiyoruz. Elbette ki bu maaşları hak ediyorlar. Ancak yoksulluk sınırının 2.000-YTL'yi aştığı ülkemizde, gelir denetimi yapan Vergi Denetmenlerinin en kıdemlisinin aldığı maaşın da 1.600-YTL olmaması gerektiğini düşünüyoruz. 30 yıllık bir Vergi Denetmeninin emekli olması halinde alacağı maaş ise daha vahim bir durum arzetmektedir. Bugün 1'in 4'ünden 30 yıllık hizmeti sonucunda emekli olan bir Vergi Denetmeni 750-YTL emekli maaşı almaktadır." denildi.

Resmi verilerin incelenmesi halinde, Vergi Denetmen Yardımcılarının yarısından fazlasının üç yıllık yetişme döneminde meslekten ayrıldıklarının görüleceğini belirtildiği açıklamada, "Kıdemli Vergi Denetmenleri de özel sektörde veya kamuda başka görevlere transfer olmaktadırlar. Son aylarda meslekte beş yılını dolduran Vergi Denetmenleri arasından, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile ihdas edilen ?İç Denetçilik? kadrolarına yapılan başvurularda tam anlamıyla bir patlama yaşanmaktadır.
Bazı kurumlarca şimdiden ilan edilen ve önümüzdeki günlerde ataması yapılacak iç denetçi listelerinde pek çok Vergi Denetmeninin ismi yer almaktadır. Yeni elemanlarını kendi bünyesinde tutamayan mesleğimiz, yetişmiş kalifiye elemanlarını da İç Denetçiliğe kaptırmak üzeredir. Bir vergi denetim elemanının yetişip, kamuya yararlı hale gelmesinin en az üç yıl aldığı düşünüldüğünde, konunun vahameti daha da artmaktadır. Tabii ki gidilen yerlerde yapılacak hizmetlerde saygın görevlerdir. Ancak vergi kayıp ve kaçak oranının tırmandığı bir ortamda, özlük haklarının neredeyse yok denecek aşamaya gelmesi, vergi denetim kadrolarındaki boşalma sürecini hızlandırmıştır.
" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber