O polisin ölüm dosyası kapatıldı

Beyoğlu'nda sokakta ölü bulunan polis memuru Fazlı Erol'un dosyası "tanık ve görüntü yok" diyerek kapatıldı. Erol'un ailesi "Bu gerekçelerle dosya mı kapatılır" diye karara tepki gösterdi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O polisin ölüm dosyası kapatıldı

ANKARA Emniyet Müdürlüğünde görevli 44 yaşındaki polis memuru Fazlı Erol, bir sabah evinden ayrılarak otobüsle İstanbul'a gitti. İstanbul'a neden gittiği belirlenemeyen Erol, Beyoğlu'nda 21 Ocak Çarşamba günü karnından vurulmuş halde bir dükkanın önünde ölü bulundu. Ölü bulunduğu sokakta bulunan kamera kayıtlarının hiçbirinde Erol'un ölümüyle ilgili görüntü olmamasına rağmen Erol'un köpeklerden kaçarken belindeki silahın ateş almasıyla karnından vurulduğu iddia edildi.

Komiseri de göğsünden vuruldu

Ancak polis memuru Fazlı Erol'un ailesi olayın şüpheli bulduğunu belirterek savcılığa başvurdu. "Yıllarca Güneydoğuda terör biriminde çalışıp, atış hocalığı yapan biri kendini nasıl vurur diyen abla Badeser Bektaş," Fazlı'nın ölümünden bir hafta sonra komiseri de göğsünden vurulmuş halde hastaneye kaldırıldı. Bu kadar tesadüf olamaz. Olay iyi araştırılmalı" dedi.

Savcı nedenini öğrenemedi

Bu başvurudan sonra incelemesini tamamlayan İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı olayı gören tanığın ve kameraların olmaması nedeniyle olayın aydınlatılamadığını belirtip kararında şunları belirtti: "Polis memuru olan maktülün ekonomik sıkıntılarının olduğu, ayrıca maktülün bir çocuğunun otistik olması nedeniyle intihar etmiş olabileceği dinlenen kişilerce ifade edilmiş ayrıca maktülün cebinde bulundurduğu silahı vücudunun yaralı bölgesinde tuttuğu sırada herhangi bir suretle tabancanın tetiğine dokunması neticesinde silahını ateş almasıyla hayatını kaybettiği düşünüldüğünden kovuşturma yapılmasına gerek yoktur" denildi.

Nedensiz dosya kapatılmaz

YAŞAMINI yitiren polis memurunun ailesi ise savcıyı eleştirerek, " Savcı kararında maktülün intihar etmiş olabileceğini ya da kendini vurmuş olabileceğini belirtmiş. Kamera kayıtları ve tanık olmayınca da benden bu kadar diyerek dosyayı kapatmış. Kesin sebebi belirlemeden dosya nasıl kapatılır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber