Başbakan, eğitim müfredatını savundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİLİMİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNİ ÖNE ÇIKARIYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ders kitaplarındaki hatalar nedeniyle eleştirilmeye başlanan yeni müfredatı savunarak, ?Yeni müfredat, Cumhuriyetimizin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti vasfını ana çerçeve olarak kabul eden, bilimin yol göstericiliğini öne çıkaran, dünyadaki gelişmeleri dikkate alan bir çalışmanın ürünüdür? dedi.

Erdoğan, ?Ulusa Sesleniş? konuşmasının tamamını eğitim öğretim sistemine ilişkin konulara ayırdı. 2006?2007 eğitim öğretim yılını yeni bir heyecanla başladığını anımsatan Erdoğan, iktidarda bulundukları 4 yıllık sürede eğitimin her alanında seferberlik başlattıklarını kaydetti.

MÜFREDAT SAVUNMASI

Her gün değişen ve yenilenen bir dünyada, statik ve yeniliklere ayak uyduramayan bir eğitim sistemiyle çok fazla mesafe alınamadığını geçmişte görüldüğünü kaydeden Erdoğan, bu amaçla yeni müfredatın hazırlanarak uygulamaya konulduğunu vurguladı. Yeni müfredata dayalı eğitim sürecinde öğrencinin hazır bilgiyi ezberleyen olmaktan, kendi bilgisini üreten konuma geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında yer alan bazı bilgiler nedeniyle yeni müfredata yönelik eleştirilere şu yanıtı verdi:

?Yeni müfredat, Cumhuriyetimizin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti vasfını ana çerçeve olarak kabul eden, bilimin yol göstericiliğini öne çıkaran, dünyadaki gelişmeleri dikkate alan bir çalışmanın ürünüdür.

Yenilenen müfredatımızın vizyonu; Cumhuriyetimizin bütün erdemlerini özümsemiş, bireysel farklılıkları ne olursa olsun temel demokratik değerlerle donanmış, hayat boyu öğrenen, insan haklarına saygılı, daha mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yetiştirmektir.

Bildiğimiz o ezberci, günlük hayattan kopuk, öğretmen merkezli sistemin yerine, öğrenci merkezli çağdaş bir eğitim modeli getirdik

Milliyet

Bu haber 196 defa okunmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber