Hastanedeki saldırı için müebbet istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Huzur Hastanesindeki, hastane ortağı Harun Karabıçak'ın öldüğü, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Özgür Yiğit'in de ağır yaralandığı silahlı saldırı olayının şüphelisi Abdurrahman Can hakkında müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Harun Karabıçak ile İsmail Çetin'in, Fatih'teki Özel Huzur Hastanesinin ortağı oldukları kaydedildi.

Şüpheli Abdurrahman Can'ın, Çetin'in akrabası olduğu ve hastanede muhasebe müdürlüğü yaptığı belirtilen iddianamede, Can hakkında, hastane çalışanlarına kötü davrandığı gerekçesiyle şikayetler geldiği ifade edildi.

Harun Karabıçak'ın, İstanbul dışında bulunan ortağı Çetin ile Can'ın işten çıkarılması konusunda telefon görüşmeleri yaptığı anlatılan iddianamede, Karabıçak'ın 30 Ağustos 2006 tarihinde yanında bacanağı Özgür Yiğit'in de bulunduğu bir ortamda, Can'a işten çıkarıldığını söylediği kaydedildi.

Can'ın bunun üzerine ?Sizi vururum? diyerek hastaneden ayrıldığı, yaklaşık bir saat sonra da hastaneye dönerek yönetim kurulu odasında bulunan Karabıçak ve Yiğit'e silahla ateş ettiği belirtilen iddianamede, tanıkların, Can'ın hastaneden ayrılırken ?ekmeğimle oynadılar? şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Olaydan sonra Can'ın, İsmail Çetin ile telefonla görüşmeye çalıştığı, buna tanıklardan Ahmet Burak Tekyiğit'in aracılık ettiği, bu sırada Çetin'in Tekyiğit'e Karabıçak'ın öldüğünü, Yiğit'in ise ağır yaralı olduğunu söylediği belirtilen iddianamede, Tekyiğit'in bu durumu sorması üzerine Can'ın, ?Özgür nasıl ölmez? Tabancamda onbeş mermi vardı. Sekizini birine, yedisini birine sıktım? dediği kaydedildi.

İddianamede, Abdurrahman Can'ın ?kasten adam öldürmek? suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ?kasten adam öldürmeye teşebbüs? suçundan da 13 ile 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber