Okul-Kışla Kardeşliği

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve jandarmanın işbirliğiyle başlatılan projede, 16 köy okulunun onarımı yapılıp eğitime kazandırıldı

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde bir yıldır devam eden "Okul-Kışla Kardeşliği Projesi" kapsamında 16 köy okulu, onarımı yapılarak eğitime kazandırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Ateş, bir yıl önce İlçe Jandarma işbirliğiyle köy ve ilçe merkezinde fiziki eksiklikleri bulunan okulların onarımı için "Okul-Kışla Kardeşliği Projesi"ni hazırladıklarını, projelerine Kaymakamlığın da destek verdiğini belirtti. Eğitimde fiziki şartların uygunluğunun öğrenmeye etkisinin görmezden gelinemeyeceğini dile getiren Turan Ateş, amaçlarının özellikle köy okullarındaki fiziki şartları düzelterek başarıyı artırmak ve ilçe merkezindeki okullarla köy okulları arasındaki fiziki farklılıkları gidermek olduğunu ifade etti.

32 OKUL ONARILACAK

Proje kapsamında bir yıldır asker, köylü ve öğretmen işbirliğinde 16 köy okulunun fiziki eksikliklerinin giderilerek eğitime hazır hale getirildiğini kaydeden Ateş, çok kısıtlı imkânlarla büyük işler yaptıklarını vurguladı. Projenin 2007 yılında sona ereceğini bildiren Ateş, "İlçemizde onarılacak okul kalmayana kadar çalışacağız. Tespitlerimize göre proje sonunda 32 okulumuzu onaracağız. Öğrenci, okulunu artık daha çok seviyor. Okulunu sahipleniyor. Amacımız öğrencilerimizin daha yaşanılır ortamlarda okutmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber