Vergi Müfettiş Yardımcılığı ilanında dikkat edilmesi gerekenler

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vergi Müfettiş Yardımcılığı ilanında dikkat edilmesi gerekenler

Kaç kişi alınacak?

İlana göre 400 müfettiş yardımcısı alınacak. Ancak tabi ki bu rakam azami sayıyı göstermektedir. Yani kurum isterse bu sayıdan daha az müfettiş yardımcısı alabilir.

Kaç kişi sınava alınacak?

Sınava, alınabilecek kadro sayısının beş katı aday girebilecek. Yani 2.000 kişi sınava katılabilecek. Ayrıca 2.000'inci kişi ile aynı puana sahip olan kişiler de başvurabilecek.

Başvurular ne zaman yapılacak?

Başvurular 27 Ekim 2015 Salı günü başlayıp 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 17:30'da sona erecektir. İnternet sayfasında yer alan başvuru formu doldurulacak yani başvurular online yapılacak

Sınava için ücret verilecek mi?

Hayır. Sınav için herhangi bir ücret gerekmiyor.

Hangi puan isteniyor?

2014 veya 2015 KPSS yıllarına ait P40, P54 veya P57 puan türlerinden herhangi birinden en az 80 alanlar kurum sınavına başvuru yapabilecekler.

Sınav ne zaman, nerede ve nasıl yapılacak?

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü şeklinde yapılacak. Yazılı bölümü 05-06 Aralık 2015 (Cumartesi ve Pazar Günleri) tarihlerinde Ankara'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır. Sınav klasik usulde yapılacak. Örneklendirecek olursak cumartesi sabahı iktisat için 3.5 saat sınav yapılacak ve bir saat öğle arası verilecek sonrasında ise 3.5 saat muhasebe sınavı yapılacak. Aynı yöntem Pazar günü için maliye ve hukuk dersleri için de tekrar edilecek. Böylece adaylar iki gün boyunca sabahtan akşama kadar sınava girmiş olacaklar.

Sınavda hangi konular yer alacak?

Ders Adı

Sınava Dahil Konular

Soru Gelmeyecek Konular

İktisat

Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar

Büyüme ve Kalkınma Teorileri

Maliye

Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi, Kamu Maliyesi.

-

Muhasebe

Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku

Deniz Ticareti Hukuku, Sigorta Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku, İcra Hukuku

Hukuk

Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi.

-

Nasıl çalışmalı?

Her bakanlığın soru tarzı ve ruhu bellidir. Kurumun daha önce yaptığı sınav soruları (unvan ayrımı yapmaksızın test veya klasik fark etmez) incelenmelidir. Böylece Maliye Bakanlığı'nın sınav ruhu ve önemsediği konular ortaya çıkacaktır. Tüm eski sınavların ortak olan konularına ağırlık vermek ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber