Lise öğrencisi intihar etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'dan bir intihar haberi daha geldi. Kentte son olarak 18 yaşındaki bir lise öğrencisi intihar etti. Bu son ölümle kentte son 8 ayda ölen gençlerin sayısı 19'a yükseldi.

Ticaret lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Yılmaz Beyde, Beşevler mahallesindeki evinde boynuna geçirdiği elektrik kablosuyla yaşamına son verdi.

Bunalıma girdiği ifade edilen gencin ailesine bir mektup bıraktığı öğrenildi.

Yetkililer, kentte son 8 ayda 19 gencin intihar sonucu öldüğünü açıkladı.

Batman'da geçtiğimiz hafta 60 yaşındaki bir kişiyle evlendirilmek istenen 18 yaşındaki Saliha Demir intihar etmiş, genç kızın ölümünün ardından kentte protesto yürüyüşü yapılmıştı.

Kentte intiharların profili

Batman Valiliği'nin yaptığı araştırmaya göre, kentte intihar edenler 15-25 yaş aralığında. Kadınların yüzde 46.5'i bekar, yüzde 15.8'i imam nikahlı, yüzde 10.9'u resmi nikahlı.

Erkeklerde ise bu oran sırasıyla yüzde 15.8, yüzde 4 ve yüzde 5.9. Eğitim durumu açısından bakıldığında kadınların yüzde 16'sı, erkeklerin yüzde 19.2'si ilkokul mezunu, kadınların yüzde 4'ü, erkeklerin yüzde 11.5'i ortaokul, kadınların yüzde 6.7'si, erkeklerin 19.2'si lise eğitimli, erkeklerin yüzde 3.8'i üniversite eğitimli.

Kadınların yüzde 42.7'sinin, erkeklerin ise yüzde 23.1'inin eğitim durumları bilinmiyor.

Silah, ip ve ilaç kullanıyorlar

Batman Barosu Başkanlığı'nın, ilde yaşanan intihar olaylarıyla ilgili hazırladığı ve komisyona sunduğu raporda ise intihara teşebbüs vakalarının bir kısmının, değişik nedenlerle gizli tutulduğu veya başka bir neden gösterildiği belirtildi.

İntihar eden veya intihar teşebbüsünde bulunanların büyük çoğunluğunun, 1985'ten sonra göç alan gecekondu mahallelerinde, köy özelliğindeki semtlerde yaşayan kişiler olduğu vurgulandı.

Raporda, intihar sonucu yakını ölen bir kişinin, ''birey kendisine, aileler sokağa, Batman dışarıya kapalıdır'' cümlesine yer verildi.

Raporda, silah ve ip, ölmeye karar verenlerin, ilaç ise ?canıma kıyarım' tehdidinde bulunanların yöntemi olduğuna işaret edildi.

Raporda, intiharların önlenmesinin, uzun vadeli, geniş alanlı, medyatik yaklaşımlardan uzak, uzmanların öncülüğünde, bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel bir çalışmayı gerektirdiği vurgulandı.

CNNTÜRK


BATMAN'DA İNTİHAR EDEN ÖĞRENCİNİN OKULUNDA GÖZYAŞI

Batman'da geçtiğimiz gün intihar eden lise öğrencisinin, 'sevdiği kızı mutlu edememekten' korktuğu için intihar etmiş olabileceği ortaya çıktı.

Ticaret Lisesi Bankacılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Y.B, cumartesi günü akşam saatlerinde, oturduğu Yeni Mahalle'deki evinde tavana astığı iple intihar etmişti. İntihar haberini pazartesi günü duyan okul yönetimi, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları şok oldu. Y.B'nin masasına çiçek demeti bırakan arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Ticaret Lisesi Müdürü Osman Atmalar, intihar eden Y.B'nin okulun en sevilen öğrencilerinden biri olduğunu söyledi. Öğrencisi Y.B'nin intihar ettiğine hala inanamadığını ifade eden Müdür Atmalar, "Geleceğe farklı bakabilen bir öğrenciydi. Sevilen ve espri kabiliyeti yüksek biriydi. Etrafına sürekli pozitif hava yayardı. İntihar haberini duyunca ben ve öğretmenleri şok olduk. Gerçekten intiharının nedenini merak ediyorum. 3 yıllık okul süresince tek bir problemi olmadı. Öğretmen olmak istiyordu" dedi.

Sınıf arkadaşlarından Murat Uçar, en son cumartesi günü öğleden sonra Y.B ile görüştüğünü ve moralinin çok iyi olduğunu belirterek, "Bir kızı sevdiğini söylüyordu. Kim, nereli, tanıyor muyuz? gibi sorular sorunca hemen lafı değiştiriyordu. 'Pazartesi günü okulda görüşünce anlatırım' dedi. Ama bir daha görüşmek kısmet olmadı" diye konuştu. Sınıf arkadaşlarından Nurullah Bıçakçı ise 3 yıldır tanışık olduğu Y.B'nin hiçbir sorununa tanık olmadığını ve okulda hiçbir kızla ilgilenmediğini söyledi. Arkadaşlarından Ayşegül Oduncu da, Y.B'nin bir kızı sevdiğini söylediğini; ama kim olduğu konusunda bilgi vermediğini ifade ederek, arkadaşının derslerinde oldukça başarılı olduğunu ve esprili bir yapısının bulunduğunu dile getirdi.

Sabah saatlerinde Y.B'nin intihar haberiyle şoka giren öğrenciler, öğretmenleri ve okul müdürleriyle beraber Y.B. ailesinin Beşevler Mahallesi'ndeki taziye evine gitti. Y.B. ailesine başsağlığı dileyen müdür, öğretmen ve öğrenciler, daha sonra Y.B'nin toprağa verildiği İkiztepe Mezarlığı'na giderek öğrencinin mezarı başında dua etti. Y.B'nin bazı sınıf arkadaşları gözyaşlarına hakim olamazken, öğrencileri teselli etmek Okul Müdürü Osman Atmalar'a düştü.

Bu arada, cumartesi günü intihar eden Y.B'nin, intihar öncesi ailesi ve sevenlerine bir mektup bıraktığı ortaya çıktı. Y.B'nin mektubunda şu cümlelere yer verdi:

"Dünya, bana göre değil. Elveda hayat. Bu, son anım. Ne kadar direndim de senle yapamadım. Anne, baba ne olur beni anlayın. Hep bana destek oldunuz. Allah sizden razı olsun. Seni çok sevdim. Hep seveceğim ama biliyorum seni mutlu edemeyecektim. Ne olur herkes beni affetsin. İntihar etmemde kimsenin suçu yok bilesiniz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber