Görev süresi bitecek 1000 Tarım danışmanına iş aranıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım üretimini desteklemek amacıyla görevlendirilen bin tarım danışmanının görev süresi yıl sonunda doluyor. Bakanlık, şimdi tarım danışmanlarına yeni iş olanakları bakıyor

Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesi kapsamında köylerde, 'tarım danışmanı' adıyla görevlendirilen ve bu yıl sonunda görev süreleri dolacak bin ziraat mühendisinin yeniden istihdamı için alternatiflerin bulunduğu bildirildi.

Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, 2004 yılı ocak ayında 'bin köye bin tarım danışmanı' projesi kapsamında görevlendirilen mühendislerin görev yaptıkları yerlerde tarıma büyük katkı sağladıklarını bildirdi.

Tarım danışmanlarının görev sürelerinin üç ay sonra dolacağını hatırlatan Keskin, şunları kaydetti:

'Üç ayrı alternatif tartışılıyor'

"805'i ziraat mühendisi, 195'i veteriner toplam bin tarım danışmanı için üç ayrı alternatif tartışılıyor. Tarım danışmanlarına ya vekil öğretmen-vekil imam uygulamasında olduğu gibi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı belli bir kaynak aktarıp maaşlarını ödeyecek, ya iş kurmaları sağlanacak. Kırsalda kalkınmayı desteklemek amacıyla yatırım yapacak diğer girişimciler gibi tarım danışmanlarına da yüzde 50'si hibe destekli olmak üzere kaynak aktarılacak."

Keskin, tarım danışmanları için üçüncü alternatifin ise köy bütçeleri olduğunu ifade ederek, "Köylülerimizin, tarım danışmanlarının kendilerine katkılarını gördükleri için onlara sahip çıkacaklarına inanıyoruz" dedi.

Keskin, bin tarım danışmanının sayısının 2 bin 500'e çıkarılmasının da gündemde tartışılan konular arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber