Üç koldan 2023 yapılanması

Davutoğlu, 64'üncü Hükümet'i kurmakla kalmayacak, 2023 düzenlemesi yapacak. 7 Haziran sonrası frene basılmaya çalışılan 2023 hedefleri için de gaza basılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Kasım 2015 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç koldan 2023 yapılanması

Hakkı KURBAN / ANKARA

Yeniden tek başına iktidar olmayı başaran AK Parti, "ikinci yarı"ya hazırlanıyor. Başbakan Davutoğlu, beş önemli konuda hızlı ilerlemek için, başta kabine olmak üzere, kadrolarda revizyon için düğmeye basacak. Başbakan'ın hedefi ise 7 Haziran öncesi frenlenmeye çalışılan 2023 hedeflerinde gaza basmak.

5 HASSASİYET

Davtuoğlu, yeni yapılanmayla birlikte hem devlet işleyişinin hızlanmasını hem de beş kritik konuda hızlı yol alınmasını hedefliyor.

- "Yeni Anayasa" ve "başkanlık" modeli için hızlı bir çalışma yürütülecek.

- "25 Ekonomik Dönüşüm Programı" hayata geçirilecek.

- "Güçlü diplomasi"yle AB süreci hızlanacak, çevre ülkelerdeki gelişmelere karşı adımlar olacak.

- "Reformist" duruş öne çıkacak. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' kapsamında, "özgürlük-güvenlik" dengesini içerecek adımlar atılacak.

- "2023 hedefleri" yolunda dev projelerde hızlı yol alınması sağlanacak.

Kadrolar düzenlenecek

KABİNE: Başbakan'ın önceliği 64'üncü Hükümet'in oluşturulması. Yeni kabinede mevcut tecrübeli isimlerden önemli bir kısmının yer alması bekleniyor.

PARTİ YÖNETİMİ: Kongre sonrasında parti yönetiminde köklü değişiklik olmuş, 2002 ruhu kurmaylarla MYK'ya taşınmıştı.

MECLİS'TE YOĞUN TRAFİK

MYK'dan bazı isimlerin "bakan" yapılması durumunda, küçük çaplı bir düzenleme de parti yönetiminde olacak.

MECLİS YÖNETİMİ: Yeni dönemde çıkarılacak yasalar ve Anayasa süreci dolayısıyla Mecliste de yoğun bir trafik bekleniyor. AK Parti, milletvekili sayısını 317'ye çıkardığından, Grup Başkanvekilliği sayısı da 5'e çıkacak. Bu kapsamda, Meclis yönetiminde de bazı değişiklikler olabileceği ifade ediliyor.

BAKANLIKLAR NE ZAMAN AYRILACAK?

Davutoğlu, seçimler öncesi bazı bakanlıkların yeniden düzenlenmesi düşüncesini dile getirmişti. Bu kapsamda, "koordinatör" Başbakan Yardımcılığı sayısının artırılması, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Ulaştırma ve Denizcilik, Orman ve Su, Gümrük ve Ticaret'in de aralarında olduğu bazı bakanlıkların ayrılması gibi değerlendirmeler yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber