Sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldürmeye 10 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş'ta bir ilköğretim okulunda sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık C.B, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 1. Çocuk Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık C.B ile kanuni temsilcisi olan babası H. ve annesi C.B katıldı.

Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle kapalı yapılan duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, C.B'nin "kasten çocuk öldürmek" suçundan cezalandırılmasını, ancak sanığın yaşının küçük olmasının dikkate alınmasını istedi.

Savunmasına "Karşımızda yaşı küçük olan şanssız bir çocuk var" diyerek başlayan sanık avukatı Şükrü Kaleağası, erkeklik duygusu ile taşınmakta olan bir bıçağın olayı başlattığını söyledi.

Bu bıçağın sınıfta kaza sonucu maktulün kalbine saplandığını öne süren Kaleağası, bıçağın kalp bölgesinden 5 santimetre aşağıya ya da yukarıya isabet etmesi halinde ölüm olayının meydana gelmeyeceğini savundu.

Maktulün organlarının bağışlandığını hatırlatan Kaleağası, doktor raporuna kuşku ile yaklaştıklarını bildirdi.

Sanığın okulda iyi bir öğrenci olduğunu, okul komisyonunun sınıf geçmesine karar verdiğini belirten Kaleağası, mahkemenin de adil bir karar vereceğine inandıklarını söyledi.

Diğer sanık avukatı Fatih Mehmet Tercan da, sanık ile maktul arasında olay öncesine dair herhangi bir kavga olmadığını ve birkaç dakikada meydana geldiğini ifade ederek, olayda tasarlama bulunmadığını ve korkutma amaçlı olduğunu savundu.

Son sözü sorulan C.B de, öldürme kastının bulunmadığını belirterek, "Bu olaydan önce maktulle birlikte sandviç alıp yemiştik. Olay bir anda gelişti, çok pişmanım" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, çocuk yaştaki Fatih Can'ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle C.B'yi, eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 82/1-e maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın suç tarihinde 12 ile 15 yaş arasında olmasını dikkate alarak cezayı 12 yıl hapse çeviren mahkeme heyeti, daha sonra bu cezayı da sanığın duruşmadaki davranışlarını hafifletici sebep kabul ederek 10 yıla indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber