Astsubaya saatli kumpas

Casusluk davasında 22 ay hapis yatan Astsubay Saygın Özdemir'in evindeki arama görüntülerinde, polisin kamera özellikli bir saati hemen bulup astsubayın eline tutuşturmaya kalktığı görülüyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Astsubaya saatli kumpas

Paralel Yapı'nın sahte delil ve kumpaslarının tek tek ortaya döküldüğü İzmir'deki askeri casusluk davasının sanıklarından, Astsubay Saygın Özdemir'in ev arama görüntüleri şaşkına çevirdi. Müebbet hapis istemiyle yargılanıp 22 ay hapis yatan Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde görevli Astsubay Özdemir'in ev aramasında elde edilen deliller, tıpkı diğer sanıkların ev aramalarında olduğu gibi mutfak dolabının üzerinden çıktı. SABAH'ın ulaştığı görüntülerde, mutfak dolabının üzerine bakan polis elini uzatır uzatmaz bir hard disk ve gizli kamera özelliği olan saat buluyor. Özdemir'e "Saat senin mi?" diye soran polisler, "Hayır benim değil" cevabını alıyor.


MUTFAKTA ŞÜPHELİ 5 DAKİKA

Polisler uzaktan gördükleri saati incelemeden gizli kamera özelliği olduğunu tespit ediyor. Şaşkınlık yaşayan Özdemir'e "Saygın Bey bilmiyorsanız öğrenin. Şu 6 rakamının olduğu yerde bir kamera olduğunu fark edersiniz" deyip saati eline vererek görüntü almaya çalışıyorlar. Ancak tuzağa düşmeyen Özdemir, saati almıyor ve "Bana ait değil" sözlerinin tutanağa geçirilmesini istiyor. Ancak tutanağa geçirilmiyor. Bunun üzerine astsubay ikinci kez uyarıyor ancak yine bu sözleri tutanağa geçirilmiyor. Kumpasçı polislerin, 11 Mayıs 2012 tarihinde, Saygın Özdemir'e cep telefonundan ulaşıp, üzerinde gizlilik ve kısıtlama kararı olan bir soruşturma kapsamında mahkeme kararı ile evinde arama yapacaklarını söylemesiyle başlayan aramada başka ilginç detaylar da var. Astsubay Özdemir'in arkadaşı Ümit Pehlivan ile birlikte oturduğu Karşıyaka'daki eve giren polisler, aynı anda kamera kaydına başlıyor. Önce salon aranıyor. İddiaya göre, Emniyet Amiri Yusuf Usşen'in kaş göz işareti yaptığı polis memuru dışarı çıkıyor. Arama sürerken Özdemir'in yanına gelen bir polis nerede sigara içebileceğini soruyor. Özdemir, "Salonda içebilirsiniz" diyor. Polis bu kez "Mutfakta içsem olur mu?" diye soruyor. Özdemir'in "Siz bilirsiniz" şeklindeki sözleri üzerine polis, mutfağa geçiyor. Burada 5 dakika geçiriyor. Dışarı çıkan polisin geri dönmesi ile birlikte salondaki arama tamamlanıp mutfağa geçiliyor.

ARAMADAN 1 AY ÖNCE GELDİLER

SaygınÖzdemir'in avukatı Tuğba Balkan da müvekkilinin, evde arama yapan Mesut Cansız adlı polisi aramadan 1 ay önce evinin önünde kendisini izlerken gördüğünü aktararak şunları söyledi: "Aramaya iştirak eden bu polis memurları narkotik biriminde görevli olup, destek amaçlı aramaya katıldıklarını beyan etti. Müvekkil hakkında da soruşturma aşamasında verilmiş herhangi bir fiziki veya teknik takip kararı da yok. Öyleyse bu polislerin müvekkilin peşinde ne işleri vardı?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber