Roket ve anti personel roket mühimmatı ele geçirildi

Bismil'de bir araçta roket ve anti personel roket mühimmatı ele geçirildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Roket ve anti personel roket mühimmatı ele geçirildi

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'ndeki olaylarda kullanıldığı şüphesiyle durdurulan araçta yapılan aramada, 1 roketatar, 4 anti personel roket mühimmatı ve çok sayıda el yapımı patlayıcı bulundu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi de tutuklandı.

Bismil İlçesi'nde 29 Eylül tarihinde çıkan olaylarda kullanıldığı şüphesiyle durdurulan bir araçta yapılan aramada, 1 roketatar, 4 anti personel roket mühimmatı, çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin ele geçirilen patlayıcılar üzerinde yaptığı parmak izi incelemesinin ardından gözaltına alınan 4 şüpheli, sevk edildikleri mahkeme tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olma ve resmi belgede sahtecilik' suçundan tutuklandı. Diyarbakır Valiliği, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bismil İlçesi'nde 29/09/2015 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca terör eylemlerinde kullanıldığı değerlendirilen bir araç emniyet görevlilerince ele geçirilmekle; Araç içerisinde bulunan 1 adet roketatar, 4 adet anti personel roket mühimmatı, 2 adet yangın söndürme tüpüne hazırlanmış fitil ateşlemeli el yapımı patlayıcı, 9 adet metal boru içerisine hazırlanmış el yapımı patlayıcı, 1 adet metal profile hazırlanmış el yapımı patlayıcı, Yaklaşık 60 adet kaleşnikof mermisine emniyet görevlilerince el koyularak muhafaza altına alınmıştır. Ele geçirilen araç üzerinde yapılan incelemelerin ardından tespit edilen bir adrese Bismil Cumhuriyet Başsavcılığımız'ın talimatı ile 08/11/2015 tarihinde operasyon yapılmış, olay ile ilgileri olduğu değerlendirilen G.A., İ.T., F.G. ve M.P. isimli 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerden M.P.'nin üzerinde ele geçirilen glock marka silah ile bu silaha ait 2 adet şarjör ve 30 adet MKE ibareli 9 mm çapında fişeğe el koyularak muhafaza altına alınmıştır. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheliler G.A., İ.T. ve F.G., isimli 3 kişi, alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) eylemi iddiasından, şüpheli M.P isimli 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 314/2, 204/1 (Silahlı terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecilik) eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Bismil Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişlerdir. Bismil Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler G.A., İ.T. ve F.G. isimli 3 kişi Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) eylemi iddiasından, M.P. isimli 1 kişi ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/2, 204/1 (Silahlı terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecilik) eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişlerdir. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/2710 numaralı soruşturması devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber