Işık: Vaatleri takvimine uygun olarak hayata geçireceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: - "Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz hedefleri ve vaatleri takvimine uygun olarak hayata geçireceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Vaatleri takvimine uygun olarak hayata geçireceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz hedefleri ve vaatleri takvimine uygun olarak hayata geçireceğiz" dedi.

Işık, partisinin Başiskele İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, teşkilatların ortaya koyduğu azmin 1 Kasım'da karşılık bulduğunu belirterek, Türkiye'nin gelecek 4 yıl için istikrara kavuştuğunu söyledi.

AK Parti'nin milli iradeden hiç ayrılmadığını ifade eden Işık, bu nedenle ülkedeki vesayetleri kaldırdıklarını vurguladı.

Işık, 7 Haziran'da partisinin iktidar olamaması üzerine birilerinin bu duruma sevindiğine değinerek, muhalefetin de bu sonuçları yanlış okuduğunu dile getirdi.

Kendilerinin de 7 Haziran'da seçmenin verdiği mesajı iyi okuduklarını ve seçim beyannamelerine gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirten Işık, seçimden de güçlü bir oy oranıyla iktidar çıktıklarına işaret etti.

Işık, 7 Haziran'dan sonra "AK Parti bölünecek" diyenlerin şimdi kendi partilerini beraber tutmaya çalıştığını belirterek, "Hatırlarsanız, 'AK Parti'den 5. parti çıkacak' diye konuşanlar şimdi kimin genel başkan adaylığını nasıl engelleriz diye kapalı kapılar ardında hesap yapıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nde her gün bir başkan adayı çıkıyor. Olağan mı, olağanüstü kongre mi yapalım tartışması CHP'nin en önemli gündemi. İçten içe kaynayan en fazla kaynayan parti MHP. HDP'yi zaten konuşmaya gerek yok, onlar nereden nasıl talimat aldığını kendileri bile şaşırdı" ifadesini kullandı.

Bu süreçte en huzurlu partinin AK Parti olduğunu bildiren Işık, partisinin seçim beyannamesindeki vaatlerini hayata geçirmeyle uğraştığını söyledi.

"Seçim beyannamemizdeki hedefleri yerine getireceğiz"

Işık, dün Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı Cüneyd Düzyol'la bir araya geldiklerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimden önce yerli otomobille ilgili verdiğimiz sözü hayat geçirmek için atmamız gereken adımları birlikte değerlendirdik. Seçimden önce ne söylediysek onun arkasında duracağız. Önemli olan sizin başınızı öne eğdirmemek. En önemli önceliğimiz, verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek. Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz hedefleri ve vaatleri takvimine uygun olarak hayata geçireceğiz. 1 Ocak 2016'da asgari ücret, hayata geçecek. Sadece asgari ücret değil verdiğimiz bütün sözleri verdiğimiz takvimde hayata geçireceğiz."

Işık, vatandaşların sandıkta istikrarı sağlayarak üzerine düşeni yaptığını dile getirdi. Işık, "Ne zaman ülkenin başı sıkışsa sandıkta milletimiz o sıkıntıyı gideriyor. Kilitlenen yolu milletimiz sandıkta açmasını biliyor. Bugüne kadar ne zaman demokrasi ve siyaset sıkıntıya girse sandıkta milletimiz o sıkıntıyı giderdi, kilitleri ve ülkenin önünü açmasını bildi" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber