'DAEŞ vahşi ve barbar bir terör örgütü'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan DAEŞ'in vahşi ve barbar bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2015 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'DAEŞ vahşi ve barbar bir terör örgütü'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumartesi Anneleri"nin Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemine katıldı. Kayıp yakınlarının eyleminde, Demirtaş'ın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul İl Eş Başkanları Cesim Soylu ve Ayşe Eren de yer aldı.

Eylemin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Paris'teki katliamı lanetlediğini, bu tür vahşice ve barbarca saldırıların tek bir amacı olmayacağını ifade etti.

DAEŞ'in Türkiye'de sürekli olarak kendileri gibi muhalifleri hedef aldığını öne süren Demirtaş, "IŞİD, Suruç, Ankara, Diyarbakır katliamlarını üstlenmedi. Savcılar, eylemlerin arkasındakilerin IŞİD militanları olduğunu tespit etti. Ancak IŞİD üstlenmedi. Bakın Fransa'daki saldırıyı açıkça üstleniyor. Maalesef vahşi, barbar bir örgütle karşı karşıyayız. Bu örgüte, bu barbarlık hareketine diz çöktürdük, yine yapacağız. Ne insanı ne İslam'ı temsil etmeyen bu barbarlık örgütü yok olup bitene kadar bizler el ele buna karşı mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber