Yargıtay: Ensest ve patron tacizinde şikayet şartı aranmayacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ensest suçunda ve patron tacizinde, mağdurun şikayeti aranmadan re'sen soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasına karar verdi. Ceza Genel Kurulu'nun kararına konu olay, Tarsus'ta yaşandı. Tek odalı bir evde oturan üç erkek kardeş, 13 yaşındaki kız kardeşlerine tecavüz etti. Saldırgan kardeşlerden A.K. ayrıca, 18 yaşındaki kız kardeşi G.K'ye de cinsel tacizde bulundu.

YARGITAY GENEL KURULU KARARI

Bir aile yakınının durumu savcılığa bildirmesi üzerine, üç erkek kardeş hakkında dava açıldı. Yapılan yargılamada sanıklar, 13 yaşındaki kız kardeşlerine tecavüz eyleminden suçlu bulunarak 18 yıl ile 8 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar. Mahkeme, A.K. adlı sanık hakkında ayrıca, 18 yaşındaki kız kardeşine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesi ile 6 yıl daha hapis cezasına hükmetti. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, sanıklara tecavüz suçundan verilen mahkumiyet kararını onarken, A.K. adlı sanığa 'cinsel taciz' suçundan verilen cezayı, mağdur şikayetçi olmadığı gerekçesiyle bozdu.

Yargıtay Başsavcılığı'nın bu karara yaptığı itiraz üzerine davaya son noktayı Yargıtay Ceza Genel Kurulu koydu. Ensest suçları ile patron tacizini,'nitelikli cinsel saldırı' kapsamında değerlendiren Genel Kurul, bu suçlarda şikayet şartı aranmaksızın re'sen soruşturma başlatılarak dava açılması gerektiğine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber