'G20 fırsatı heba edilmedi'

Dünya liderlerinin takdirini toplayan G20 Liderler Zirvesi organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı ile diğer kurumlar tam bir uyum içerisinde çalıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2015 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'G20 fırsatı heba edilmedi'

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, dünya liderlerinin takdirini toplayan G20 Liderler Zirvesi organizasyonuna ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Başarılı bir zirve gerçekleştirildiğine dikkati çeken Kasırga, "G20 Antalya Zirvesi tüm dünyaya verilen önemli mesajların yanı sıra ülkemizin küresel düzeydeki etkinliklerin organizasyonunu yapabilme gücünü ortaya koymuştur. Geri dönüşler son derece olumlu ve ülkemiz adına gurur vericidir" ifadesini kullandı.

"G20 Zirvesinin ülkemize sunmuş olduğu tarihi fırsat heba edilmemiş, bu zirveden beklenen fayda maksimum seviyede elde edilmiştir" değerlendirmesini yapan Kasırga, şunları kaydetti:

"G20 Antalya'da ele alınan konular, yapılan tartışmalar ve yayınlanan sonuç bildirisi küresel sorunların çözümü çabalarında tarihi bir referans olacaktır. Özellikle kalkınma ve finansal sorunlarla, güvenlik arasındaki ilişkiye yapılan kuvvetli vurgu Antalya Zirvesi'ni unutulmaz kılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başından beri her aşamasını titizlikle takip ettiği, talimatlandırdığı ve yönlendirdiği zirveye onun titizliği, hassasiyeti, kalite anlayışı ve liderliği yansımıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat ilgilendi

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesinin tüm hazırlık çalışmalarıyla bizzat ilgilenirken Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Dr. Hasan Doğan da kurumlar arası koordinasyonda kilit rol üstlendi.

G20 zirvesindeki tüm çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde ve nezaretinde gerçekleştirilirken, Cumhurbaşkanlığı da kurumsal kimliğiyle zirvede yer aldı. Cumhurbaşkanlığına bağlı personellerin de görev yaptığı zirvede liderlere koruma hizmetlerinin yanı sıra mihmandarlık hizmeti de Cumhurbaşkanlığı çalışanları tarafından verildi.

G20 için 1 milyon tweet

Cumhurbaşkanlığı, dijital diplomasinin sunduğu imkanları kullanarak, Antalya Zirvesi'ni sosyal medyada dünya zirvesine taşıdı.

Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Antalya'da düzenlenen zirveye ilişkin dakikada ortalama 340 tweet atıldı. Zirve boyunca 1 milyonu aşkın tweet atılırken, #G20Turkey, #G20, #G20LeadersSummit, #G20LiderlerZirvesi şeklindeki başlıklar farklı zamanlarda 'trend topic' (tt) listesine girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber