Terör propagandasına 5N1K'lı savunma

Savcı Kiraz'ın başına silah dayayan teröristleri manşetten veren gazeteciler, kendilerini "şiddeti yansıttık" diye savundu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Kasım 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör propagandasına 5N1K'lı savunma

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin fotoğrafları yayımlayan 9 gazetenin sorumlu müdürleri ve bağlı oldukları yetkililerin de aralarında bulunduğu 18 gazetecinin, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini istedi.

ŞİDDETİ YANSITTIK: Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abbas Yalçın, "Editöryel olarak olayı tüm çıplaklığıyla ortaya koymayı tercih ettik. (... )Terör örgütünün şiddetini yansıtma ve eylemin korkunçluğunu göstermesi açısından habercilik anlamında önem arz etmektedir" diyerek kendisini savundu.

5N1K'YI UYGULADIK: Beyanı sorulan sanıklar Can Dündar ve Abbas Yalçın'ın avukatı Bülent Utku, gazetecilerin 5N1K kuralına göre haber yaptıklarını ve fotoğraflarda mozaikleme yapılması durumunda ilkenin ihlal edileceğini, gerçeğin ortadan kaybolacağını öne sürdü. Mazeretsiz duruşmaya gelmeyen sanıklar eski Bugün Gazetesi sorumlusu Gökhan Çorbacı, Aydınlık Gazetesi sorumluları Mehmet Sabuncu ve Murat Şimşek ile Yurt Gazetesi sorumlusu Orhan Şahin hakkında bir dahaki duruşmaya zorla getirilme emri çıkarılmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber