Kabine'nin bugün açıklanması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 64. Hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'na verdi. Kabinenin ise bugün Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanması bekleniyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Kasım 2015 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabine'nin bugün açıklanması bekleniyor

Başbakan Davutoğlu dün Meclis'te yemin ettikten sonra, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Erdoğan'ın Davutoğlu'nu kabulü 40 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nu 64. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurmakla görevlendirdiği belirtildi. Kabinenin bugün Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanması bekleniyor.

Davutoğlu bugün, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'ı Çankaya Köşkü'nde ağırlayacak. Bu görüşmenin ardından akşam saatlerinde Davutoğlu'nun Erdoğan ile bir kez daha görüşerek, Çankaya Köşkü'nde kabineyi açıklayabileceği belirtiliyor.

İlk AK Parti hükümeti, 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından 18 Kasım 2002 tarihinde kurulmuştu. Yeni hükümetin bugün açıklanması durumunda, tam 13 yıl sonra aynı gün yeniden AK Parti hükümeti kurulmuş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber