Hasta ölünce, daha önce ziyaretine izin vermeyen hemşireyi dövdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasta ölünce, daha önce ziyaretine izin vermeyen hemşireyi dövdü

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, gece yarısı gittiği hastanede ziyaret saati olmadığı gerekçesiyle göremediği hastasının 5 saat sonra öldüğünü öğrenen kişinin, ziyarete izin vermediğini iddia ettiği hemşireyi darp ettiği öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Orhangazi Devlet Hastanesinin dahiliye kliniğinde tedavi gören yakınını ziyaret etmek için gece yarısı hastaneye giden Ali G, nöbetçi hemşire Hayriye Şener'in, ziyaret saati dışında hasta ziyaretinin yasak olduğu uyarısıyla karşılaştı.

Hastaneden ayrıldıktan 5 saat sonra yakınının öldüğünü öğrenince yeniden hastaneye giden Ali G'nin, kendisini ziyaret için üst kata bırakmadığını öne sürdüğü hemşire Hayriye Şener'i darp ettiği ve hakarette bulunduğu iddia edildi.

Kızının gözleri önünde saldırıya uğradığını iddia eden Şener'in Orhangazi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine ifadesine başvurulan zanlının serbest bırakıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Bu arada, Şener'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Türk Sağlık Sen Bursa İl Temsilcisi Mustafa Köse, son zamanlarda hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını söyledi.

Görevlerinde fedakarlık yapan sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Köse, Şener'in sadece görevini yaptığı için hasta yakınının saldırısına maruz kaldığını, sendika avukatlarının sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Köse, "Bu ne ilk ne de sondur. Biz Türk Sağlık Sen olarak hasta haklarına ne kadar saygı duyuyorsak, sağlık çalışanlarının haklarına da o kadar saygı duyulmasını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber