Mersin Devlet Hastanesi'ne bisikletle bombalı saldırı düzenleyen, 15 yaşında bir çocuk çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 4 gün önce meydana gelen bisikletli bomba saldırısının zanlısının yaralılar arasında bulunan 15 yaşındaki F.K. olduğu saptandı. Bisikletin sahibi olduğu anlaşılan F.K., 'örgüt adına bombalı eylem yapmak' suçundan tutuklandı.

1 Ekim'de Devlet Hastanesi Acil Servis giriş kapısı önünde meydana gelen ve 3 kişinin hafif yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araştırmayı genişletti. Ekipler, saldırıda kullanılan bisikleti yaralılar arasında bulunan F.K.'nın bıraktığını tespit etti. Gözaltına alınan F.K. çıkarıldığı mahkemece 'örgüt adına bombalı eylem yapmak' suçundan tutuklandı.

İnsaniye Mahallesi'nde bulunan Mersin Devlet Hastanesi Acil Servis önünde meydana gelen olayda, bir bisiklete konulan ve ses bombası olduğu tespit edilen patlayıcı büyük bir gürültüyle patladı. Çevrede korku ve paniğe neden olan patlamada bisiklet paramparça olurken, 15 yaşındaki F.K., 30 yaşındaki Erdal Çakır ve kimliği belirlenemeyen bir kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Patlamayla birlikte hastanenin ve çevrede bulunan binaların camları kırılırken maddi hasar meydana geldi. Patlamaya tepki gösteren bir vatandaş bir binaya çıkıp terör örgütü aleyhine slogan atarken çevredeki tüm evlere Türk bayrağı asılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber