Mali'de rehin alınan THY personeli Türkiye'ye getirildi

- Rehin alma olayından kurtulduktan sonra İstanbul'a getirilen THY personeli, Atatürk Havalimanı'nda THY Genel Müdürü Kotil tarafından karşılandı - Temel Kotil: - "Hepimize geçmiş olsun. Bu olayın THY'yle ilgisi yoktu. Bizim personelimiz de o otelde bulunuyordu. O otel, oradaki en kapsamlı, en modern otel. Arkadaşlarımız odalarında beklediler. Allah'a şükür bir terslik olmadı" - "Orada Büyükelçimiz başta olmak üzere bütün teşkilat çok iyi ilgilendi. Bugün de uçak gönderdik, arkadaşlarımız evlerine geldiler" - "Afrika'ya uçuşlarımız aynen devam ediyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2015 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mali'de rehin alınan THY personeli Türkiye'ye getirildi

Mali'nin başkenti Bamako'daki rehin alma olayından kurtulduktan sonra İstanbul'a getirilen THY personeli, Atatürk Havalimanı'nda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil tarafından karşılandı.

VIP Salonu'nda personele "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kotil, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Kotil, "Hepimize geçmiş olsun. Bu olayın THY'yle ilgisi yoktu. Bizim personelimiz de o otelde bulunuyordu. O otel, oradaki en kapsamlı, en modern otel. Arkadaşlarımız odalarında beklediler. Allah'a şükür bir terslik olmadı. Orada Büyükelçimiz başta olmak üzere bütün teşkilat çok iyi ilgilendi. Bugün de uçak gönderdik, arkadaşlarımız evlerine geldiler" şeklinde konuştu.

Afrika ülkeleri için herhangi bir önlem alınıp alınmayacağına yönelik soruya Kotil, "Bu, önlemle halledilecek bir şey değil. Bamako büyük bir şehir. Bu otel, oradaki en korunaklı otel. Kimsenin aklına gelmeyen bir şey. Geçmiş olsun. Afrika'ya uçuşlarımız aynen devam ediyor" yanıtını verdi.

Rehin alma olayının kurumlarına yönelik olmadığını vurgulayan Kotil, "Bizim Afrika'daki uçuşlarımızda bir değişiklik olmaz" dedi.

Temel Kotil, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gelişmeleri anbean takip ettiğini kaydetti.

Aynı olayda rehin tutulan THY Mali İstasyon Şefi Mehmet Atmaca'nın, devam eden uçuş seferleri için kendi isteğiyle ülkede kaldığını açıklayan Kotil, diğer personele ise bir süre izin vereceklerini ifade etti.

Bu arada, İstanbul'a getirilen kaptan pilot İsmail Yerli, ikinci kaptan pilot Sadık Murat Arat, kabin amiri Murat Gündüz, kabin memurları Lütfiye Deniz Kıvrak, Şerife Taşçı Kabacık ve Eray Sevim, kendilerini karşılamaya gelen aileleriyle THY Genel Müdürlük binasında buluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber