Akşam'ın haberinden sonra öğretmenler kafatası avında

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler kafatası avında

Esenler Hatip Dinçsoy İlköğretim Okulu Din Kültürü öğretmeni Sedat Çelebi'nin öğrencilerini Fethullah Gülen'in kitaplarını okumaya zorlaması haberi AKŞAM'da yayımlandıktan sonra, okul yönetimi fotoğraftaki öğrenciyi bulmak için dedektifliğe soyundu.

ÖĞRETMENLER M.A. AVINDA

Adı M.A. olarak rumuzlanan öğrenciyi bulmak için 8. sınıf öğrencileri arasında adı M, soyadı A ile başlayan öğrenciler tespit edildi. M.A.'lar fotoğraftaki öğrenciye benzemeyince 'Nazivari' bir yönteme başvuran idare, öğrencilerin kafataslarını inceledi.

Vazgeçmeyen okul yönetimi, fotoğraftakine benzesin diye bütün erkek öğrencilere saçlarını ıslattırdı. Öğrencilerin kafatası şeklini muayene yoluna giden yönetim, yine başarılı olamadı. Öğretmenler, son çare olarak öğrencileri 'Aranızdaki şerefsiz kim, mutlaka bulacağız' diyerek korkutma yolunu seçti; şimdi öğrencileri tek tek sorgulayacaklar. Bazı öğrencilerin kendilerini gizlemek için ceketini değiştirebileceğini de düşünen idare, öğrencilere 'Niye düğmen kopuk, ne saklıyorsun' diye sataştı.

ZARAR VERİRLER KORKUSU

Öğrenci velileri olaydan son derece rahatsız. Çocuklarına zarar gelmemesi sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Adının açıklanmasını istemeyen bir veli, 'Esenler'de çok muhafazakar insan var. Çocuklarımıza ve bize zarar gelmesini istemediğimiz için şikayetçi olmadık. Öğrencilerin saçlarının ıslatılması, kafa yapısının incelenmesi ve tek tek sorguya alınmak istenmesi bizleri tedirgin ediyor. Ortada bir suç var ve bu kişinin cezasını çekmesini istiyoruz' dedi.

AL KİTABI BUL PEKİYİ

ESENLER Hatip Dinçsoy İlköğretim Okulu'ndaki skandal AKŞAM'da 29 Eylül günü yer aldı. Din Kültürü Öğretmeni Sedat Çelebi'nin 8. sınıfta okuyan 300 öğrenciye Fethullah Gülen'in 'İnsanlığın İftihar Tablosu - Sonsuz Nur 1-2-3' isimli kitaplarını sınıf geçirme vaadi ile almaya zorladığı ortaya çıkmıştı.

Bunlar normal şeyler

ESENLER Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Gülen'in kitaplarını öneren öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Tekin, 'Olaydan haberimiz var ama bunlar normal şeyler. Biz öğrencinin velisine ulaşmak istiyoruz. Şu ana kadar şikayet yok. Okulda kitap satışını durdurduk. Okul yönetimini de uyardım. Veliyi bulamazsak konu kapanacak' diye konuştu.

En son Naziler kullandı

KAFATASI ölçümü, 20. yüzyılın ortasına kadar antropolide uygulanan bir ırk sınıflama yöntemi. Irk temelli ideolojiler tarafından kullanıldı. Yöntem, bir kulağın üst bitiminden diğer kulağa kadar olan mesafenin burundan kafatasının arkasına kadar olan mesafeye bölümü sonucunda çıkan sayının 100 ile çarpımıdır. En son Naziler'in 'ari ırkın' tespiti için kullandığı yöntem, ırk tasnifinin nesnel ölçütlere bağlanması olarak kabul edildiğinden bilimsel değeri artık yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber