Türkiye, Pakistan'a T-37 B/C uçakları ve teçhizat hibe edecek

Türkiye, Pakistan'a T-37 B/C uçakları ve destek teçhizatı hibe edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2015 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye, Pakistan'a T-37 B/C uçakları ve teçhizat hibe edecek

Türkiye, Pakistan'a 56 milyon 170 bin 981 TL tutarında T-37 B/C uçakları hibe edecek.

Ankara'da imzalanan 28 Ekim 2015'te "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasındaki T-37 B/C uçakları ve Destek Teçhizatının Hibe Anlaşması"nın yürürlüğe girmesi Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan anlaşma, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan 56 milyon 170 bin 981 TL tutarındaki T-37 B/C uçakları ve destek teçhizatının Pakistan Hava Kuvvetlerine hibe edilmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

-Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasındaki finansman anlaşması

Öte yandan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu Arasındaki Türkiye'ye İlişkin Bölgesel Kalkınma Bileşeni Altındaki Katılım Öncesi Yardım Aracından Sağlanan Topluluk Yardımına Yönelik Çok Yıllı Çevre Operasyonel Programı ile İlgili Finansman Anlaşmasını Değiştiren Finansman Anlaşması" ile ilişik notaların onaylanması Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, çok yıllı çevre operasyonel programının toplam bütçesi 766,266 avro olarak tahmin edildi. Tüm operasyonlar kapanış belgelerinin teslim tarihi itibariyle tamamlanacak. 31 Aralık 2017'den sonra yapılan harcamalar uygun olmayacak.

Anlaşma, Türkiye'nin anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için ülkede gerekli iç prosedürlerin yerine getirildiğini Avrupa Komisyonu'na bildirdiği tarihte yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber