Kaymakamdan 'karalama' uyarısı

Haber Giriş : 06 Ekim 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, 4 Ekim 2006 tarihinde ilçede yerel yayın yapan bir gazetenin manşetten verdiği 'İmam Hatip'te skandal' başlıklı haberle ilgili olarak, "Okulları karalamayın. Konu adli bir vakadır fakat kişilerin İmam Hatip Lisesi ile bir ilgileri yoktur" dedi.

Sözkonusu gazetenin haberi, eğitim camiası ve veliler arasında infilake sebep oldu. Haberde, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne karnında kitle şikayetiyle müracaat eden İmam Hatip Lisesi'nden bir kız öğrencinin yapılan ultrason tetkikinde 5 aylık hamile olduğu, yapılan araştırmada bebeğin babasının da aynı okul ve sınıfta bulunduğu, aile tarafından bebeğin istenmemesi üzerine kürtaj yapılması için kız öğrencinin Bursa'ya sevk edildiği, konuyla ilgili bilgisine başvurulan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadi Kurtulan'ın da, "Bana resmen intikal etmiş bir konu yoktur" dediği belirtilmişti.

Haberin yayınlanmasının ardından, eğitim camiası başta olmak üzere okul idarecileri ve öğrenciler, sözkonusu gazetenin haberini kınadıklarını dile getirdi. İmam Hatip Lisesi öğrenci velileri, kendi çocuklarından okul içerisinde böyle bir olayın gerçekleşmediğini öğrendiklerini, hiç kimsenin böyle bir olaydan haberdar olmadığını, haberde araştırmacı gazetecilikle bağdaşmayan üslup kullanıldığını ifade etti.

Kaymakam Adem Saçan, konu hakkında yaptığı açıklamada, 16 yaşındaki bir kızın annesiyle birlikte Devlet Hastanesi'ne gittiğini, kızın çekilen ultrasonunda 5 aylık hamile olduğunu doğrulayarak, "Fakat gazetede çıkan haber doğru değil. Sözkonusu kız, İmam Hatip Lisesi'nden tasdikname almış. Yani öğrenci değil. Normal bir vatandaş. Olay adli vak'a. Soruşturmalarımız sürüyor. Gazete ve hastane sorumluları hakkında gereken yapılacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber