Dışişleri: 600-700 askerimiz Lübnan'da görev yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Lübnan'a, gemilerde bulunan mürettebat ve askerler dahil, 600-700 kişilik Türk kuvveti gönderileceğini belirterek, Türk askerlerinin Lübnan'da, Sur kenti yakınlarındaki Bakbuk bölgesinde görev yapacağını bildirdi.

Tan haftalık basın toplantısında, sorular üzerine, Türk kuvvetlerinin Lübnan'a gitmeye başladığı yönünde basında çıkan haberlerin genel anlamda doğruları yansıttığını söyledi.

Lübnan'da konuşlanan BM barış gücünün deniz kuvvetlerinde görev yapacak Gaziantep Fırkateyni'nin bugün Aksaz Üssü'nden Lübnan'a hareket edeceğini belirten Tan, kara kuvvetleri bünyesinde görev yapacak birliğin de gelecek haftalarda Mersin Limanı ve Aksaz Üssü'nden iki seferde Lübnan'a intikal etmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Tan, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirterek,geçen haftalarda Türkiye'den bir heyetin BM nezdinde bu çerçevedeki son ayrıntıları görüşmek üzere New York'ta temaslarda bulunduğunu da hatırlattı.

ASKER SAYISI VE GÖREV BÖLGESİ

Lübnan'a gidecek toplam Türk askeri sayısının belli olup olmadığının sorulması üzerine Tan, "Şu aşamada asker sayısı bellidir. Ben size kesin bir rakam verebilecek durumda değilim, ama 270 civarında askerimiz orada görev yapacaktır. Bunlara gemilerde bulunan mürettebat ve asker dahil değildir. Onları da dahil ederseniz yaklaşık 600 küsür veya 700 civarında kuvvetimiz Lübnan'da görev yapacaktır" dedi.

Tan, Türk askerlerinin Lübnan'da görev yapacağı bölgenin belli olup olmadığının sorulması üzerine de "Belli oldu diyebilirim, o da Sur yakınlarındaki Bakbuk denilen bölgedir. Bu konuda yakında daha ayrıntılı şekilde sizlere bilgi vereceğiz" diye konuştu.

"Lübnan'a gönderilecek Türk askerinin masraflarının Türkiye mi, BM tarafından mı karşılanacağının" sorulması üzerine Tan, şunları söyledi:

"Bu tür operasyonlarda, gidecek kuvvetlerin bütün masrafları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber