Okullar polis şeflerine zimmetlenecek

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı valiliklerden, yeni eğitim yılında okul çevresindeki önlemleri artırmasını istedi. Bakan Abdülkadir Aksu'nun imzasını taşıyan genelgede, çocuk ve gençlere zarar verebilecek hareketlerin her geçen gün yaygınlaşma eğilimi gösterdiği, bu konuda kolluk güçleri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli çalışması gerektiği belirtildi.

İnternet kafelere denetleme

Genelgede, okullarda alınacak önlemler şöyle sıralandı: Her okul için rütbeli bir personel görevlendirilecek, bu personelin irtibat bilgileri, okul idarecilerine verilecek. Okul çevresinde öğrencileri suça itebilecek yerler ve internet kafe, kafeterya gibi yerler sık sık denetlenecek. Şiddete meyilli öğrenciler için emniyet personeli, okul idaresi, aile, rehberlik servisleri işbirliği yapacak.

Okullardaki güvenlik personelinin, öğrencilerin yaş ve hissiyatını dikkate alarak hareket etmesi sağlanacak. Öğrencilerin çevresindeki görevlilerin, çalışanların açık kimliği, adresi okul idaresinde bulundurulacak. Aile içinde şiddet ve istismara maruz kalan çocuk ve gençler saptanırsa yasal işlem yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber