Memur memur olalı böyle maas almadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın, bu yılın başında hayata geçirdiği saha koordinatörlüğü projesi 27 Haziran 2006'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Koordinatörlerin görevi, 'Bakanlık tarafından belirlenen 15 pilot ilde çalışarak, aile hekimliği, Genel Sağlık Sigortası'na geçiş ile ilgili koordinasyonu sağlamak, hastanelerin özerk hale getirilmesi faaliyetlerini izlemek, Bakanlığın projelerinin saha değerlendirmesini yapmak, Sağlıkta Dönüşüm Programının gidişatını incelemek, bölgesinde gelişmelerle ilgili baş koordinatöre ve Sağlık Bakanlığı'na aylık rapor vermek' olarak sıralandı.

KADRODAKİ İSİMLER TANIDIK

Dünya Bankası'nın 3.216 milyon dolar kredi vererek finanse ettiği projede 15 kişinin çalışmasına karar verildi. İlk aşamada 6 kişinin görevlendirilmesi yapıldı. Başkoordinatör Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Çağıl olurken, maaşı 10 bin dolar artı yolluk ücreti olarak belirlendi.

2 YIL ÜCRETSİZ İZİN ALDILAR

Saha koordinatörü olarak, eski Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Uğurlu, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in kardeşi olan Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Metin Dinçer, AKP Milletvekili Murat Mercan'ın kardeşi Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Ayyıldız ve Uzm. Dr. Hakkı Yeşilyurt mevcut görevlerinden 2 yıl ücretsiz izin alarak, 7 bin dolar maaşla göreve başladı. Kalan 9 kişi için isim arayışı sürüyor. Bu arada koordinatör için doktora yapmış olması şartı aranırken, Metin Dinçer'in doktorasına yeni başladığı belirtildi.

Sezer'in maaşını solladı

Başkoordinatör Hasan Çağıl, yaklaşık 16 bin YTL aylık maaş ve yolluk alacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in aylık maaşının 13 bin 580 YTL olduğu düşünülünce başkoordinatörün aylık geliri Sezer'inkinden de yüksek olacak. Koordinatörler de milletvekillerinden, Başbakanlık Müşteşarı'ndan, bakanlardan ve Başbakan'dan yüksek aylıkla iki yıl görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber