Belediye Baskanı masa altına girdi, canını kurtardı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Meclisi ekim ayı toplantısında kent içindeki toplu taşıma araçlarında 'tek bilet' uygulaması için alınan kararın ardından, toplantıya katılan midibüs sahipleri. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Atabay'a saldırdı. Midibüsçülerden birinin Oda Başkanı Atabay'a, 'Bizi sen sattın' diyerek fırlattığı şişeyle başlayan arbedede, su şişeleri ve bardaklar havada uçuştu. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi saldırılardan korunmak için çareyi meclisi yönettiği kürsünün altına saklanmakta buldu.

'TEK BİLET' KAVGASI

Edirne Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı normal gündemiyle başladı. Ancak trafik komisyonu kararları gündeme geldiğinde hava gerildi. Tartışmaya açılan 'tek bilet' uygulamasının kararlaştırılmasının ardından meclisi izleyen yaklaşık 100 kadar midibüsçü esnafı önce alkışlarla kararı protesto etti. Bununla yetinmeyen esnaflardan bir kısmı ellerine geçirdikleri pet şişeler ve bardakları Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Atabay'a fırlattı. Arbedede bir esnaf meclis toplantı masasının üzerine çıkarak Hamdi Sedefçi'nin üzerine yürüdü. Koruması, daire müdürleri ve bazı meclis üyelerinin koruduğu Sedefçi çareyi meclisi yönettiği kürsünün altına saklanmakta buldu.

POLİS GEÇ GELDİ

Midibüsçüler, belediye görevlileri tarafından bina dışına çıkarılmasına rağmen, kalabalık uzun süre dağılmadı. Belediye önündeki kalabalığa Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale ederken, öfkeli esnaf uzun süre sonra dağılmaya ikna oldu. Belediye meclis üyeleri ise kalabalığın dağılmasını bekledi.

Üzerine atılan şişe ve bardaklardan korunmak için kürsü altına gizlenen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, tehlikenin geçmesinin ardından kürsü altından çıkarak konuşmasına devam etti. Kürsü altında olduğu için yaşananları görmediğini belirten Sedefçi, 'Bu olay beni çok üzdü ve çok kırıldım. Biz burada Edirne halkının menfaatine bir karar aldık ve aynı zamanda midibüsçü esnaf da mağdur etmedik. Ancak belediye meclis üyelerinin makamında bazı esnaflar tarafından bu tür bir olayın yaratılması ve çağırmamıza rağmen polisin gelmemesi beni oldukça üzdü. Yine de kimseden şikayetçi olmayacağım' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber