İstanbul'da bir polisli çete daha

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Ekim 2006 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da aralarında üç polisin de bulunduğu altı kişilik bir tehdit çetesi yakalandı. Çetenin, işadamlarına para karşılığı 'koruma hizmeti' verip haraç topladığı belirlendi.

Geçtiğimiz haftalarda lüks villalarda soygun yapan ve aralarında 6 polisin de bulunduğu bir çetenin çökertilmesinin ardından, İstanbul Emniyeti yeni bir çete skandalıyla sarsıldı. Aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polisin de bulunduğu 6 kişilik tehdit ve şantaj çetesi, elektronik takip sonucu ortaya çıkarıldı. Çetenin zengin işadamlarına para karşılığı korumalık yaptığı ve tehditle haraç aldığı belirlendi. Hasan S. liderliğindeki çeteye mensup İstanbul Emniyet Müdürlüğü Motorize Timler Amirliği'nde görevli Bestami A., Murat L., Tamer A. ile diğer şüpheliler Burak E. ile Erhan E., işadamı Alp Canseven'den tehditle 100 bin dolar haraç istedikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

ÜÇÜ İÇİN DE İDARİ SORUŞTURMA

Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın çok gizli yürütülmesini istediği operasyon sonrasında çete üyeleri telefon dinleme ve izleme sonucu yakayı ele verdi. Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay'ın hazırladığı iddianamede zanlılar hakkında suç işlemeye yönelik örgüt kurmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından 10 yıla kadar hapis istendi. Bestami A. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Murat L. Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne ve Tamer A. ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi. 3 polis için idari soruşturma başlatıldı. Hasan S., Burak E., ve Erhan E. de 3 gün gözaltında tutulduktan ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber