Okullar tatillerde internet kafe olacak

Haber Giriş : 08 Ekim 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz tatillerinde okulların kamu internet erişim merkezleri haline gelmesi için çalışmalara başlandı. Öğrencilerin yanı sıra yetişkinlere de bilgisayar dersi verilecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, okulların tatillerde boş kalmaması için çalışmalara başladı. Adana'da kurulu Yalçınel Dağıtım Limited Şirketi'nin sahibi M. Naim Yalçınel, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurusunda, yaz aylarında okulların boş kalması nedeniyle kırtasiyecilerin iş yapamadıklarını, kendilerine iş yapılmasını sağlayacak çareler üretilmesini istedi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Altınsoy bu başvuruyu değerlendirdi.

BAKANLIK tarafından okullara bilgi teknolojisi alt yapısı kurulması ve Kamu İnternet Erişim Merkezleri'nin oluşturulmasının planlandığını açıklayan Altınsoy, bilgisayar ve internet kampanyası düzenlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Altınsoy, vatandaşlara bilişim teknolojisi eğitimleri verilmesi, ?e-Dönüşüm Türkiye Projesi' aracılığı ile çalışanların mesleki bilgilerini artırmalarına yönelik eğitimler düzenlenmesi başta olmak üzere çeşitli çalışmaların gerçekleştirileceğini vurguladı.

ALTINSOY, ?Oluşturmayı planladığımız Kamu İnternet Erişim Merkezleri kapsamında, okulların bünyesinde halen faaliyet göstermekte olan bilişim teknolojisi sınıflarının vatandaşlara açılması, örgün ve yaygın eğitim kademesindeki öğrenciler yanında yetişkinlere de okullarımızda bilgisayar eğitimi verilmesi çalışmalarını yapacağız. Bu çalışmaların uygulamaya başlaması ile kırtasiyecilerin sorunlarının çoğunu büyük ölçüde ortadan kalkacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber