Bakan Yılmaz Memur-Sen heyetini kabul etti

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Bugüne kadar bütün kesimleri içine alan, adaleti sağlayan, refahı topluma yayan bir büyümeden yana olduk. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2015 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz Memur-Sen heyetini kabul etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugüne kadar bütün kesimleri içine alan, adaleti sağlayan, refahı topluma yayan bir büyümeden yana olduklarını belirterek, "Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünde önemli bir dönemin bulunduğuna işaret ederek, "Çok güçlü bir siyasi istikrar sağlandı. Toplumun yüzde 97,5'inin temsil edildiği bir Meclis var. Bu iki husus her zaman yan yana gelmez. Şu anda Türkiye böyle şanslı bir dönemi yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Ülkenin kalkınması ve daha iyi aşamalara gelmesi için bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin büyüdükçe, ekonomisi geliştikçe, bundan geniş toplumsal kesimlerin de en iyi şekilde paylarını alacağını söyledi.

Kapsayıcı büyümeyi merkeze aldıklarını dile getirerek, bugüne kadar bütün kesimleri içine alan, adaleti sağlayan, refahı topluma yayan bir büyümeden yana olduklarını, bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceklerini bildiren Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Memurumuzla, işçimizle, çiftçimizle, esnafımızla, bütün çalışan kesimlerle birlikte Türkiye, 2023 ve sonrasına yürüyüşüne devam edecek. Bundan sonra da Kalkınma Bakanlığı olarak kapımız ve gönlümüz sizlere açık. Sosyal taraflarla birlikte politikaları şekillendirmeyi ve uygulamayı da her zaman benimsiyoruz. İstişareye büyük önem veriyoruz."

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da toplu sözleşme sürecinde bir araya geldiklerini hatırlatarak, 7 Haziran-1 Kasım tarihlerinde görüşmelerin devam etmesi ve bu sözleşmenin mutabakatla sonuçlanmasının 1 Kasım seçimlerine de son derece olumlu yansıdığını ifade etti.

Yalçın, "İnşallah kamu görevlilerinin, bütün sosyal kesimlerin ve dezavantajlı grupların milli gelirden hak ettiği payı alabilmesi, açlık ve yoksulluk sınırında hiçbir kamu görevlisinin kalmadığı, ekonomisi büyümüş, kişi başına düşen milli gelirin dünyada başlıca örnekler haline dönüştüğü bir ülke fotoğrafına hep beraber katkı koymaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ali Yalçın, Bakan Yılmaz'a çini işlemeli ibrik takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber