'Doğuştan sünnetli' çocuklar cerrahi yöntemle tedavi edilmeli

Trakya Üniversitesi Çocuk Ürolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Avlan, halk arasında ''doğuştan sünnetli" olarak bilinen çocukların cerrahi yöntemle tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2015 23:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
'Doğuştan sünnetli' çocuklar cerrahi yöntemle tedavi edilmeli

Trakya Üniversitesi (TÜ) Çocuk Ürolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Avlan, halk arasında ''doğuştan sünnetli" olarak bilinen çocukların cerrahi yöntemle tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, "Burada ailelerin en çok dikkat etmesi gereken husus, bu tür rahatsızlığı olan bebeklerin yarım olan sünnetinin yapılmamasıdır" dedi.

Avlan, üniversitede düzenlediği basın toplantısında, çocuklarda doğuştan sünnetli olma durumu ve tedavisi konusunda bilgi verdi.

Tıp alanında ''hipospadias'' olarak nitelendirilen bu tür vakalarda penis içindeki idrar kanalının doğuştan kısa olduğunu, bu nedenle idrar deliğinin penis alt yüzünden yere açıldığını ifade eden Avlan, sünnet derisinin eksikliği nedeniyle bu çocukların ''yarım sünnetli'' veya ''Peygamber sünnetli'' olarak adlandırıldığını anlattı.

Doğuştan sünnetli kişilerin tedavi edilmesi gerektiğini bildiren Avlan, şöyle devam etti:

''İdrar deliğinin yerleşim yerine göre hastalığın ağırlığı değişir ve peniste değişik derecelerdeki eğrilik de buna eşlik edebilir. Penisteki eğrilik ve idrar deliğinin aşağıda olması, ileri yaşlarda cinsel birleşmeyi güçleştirdiği gibi, çocuk sahibi olma şansını azaltmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber