Samsun'da 12 mahalle yolu ulaşıma kapalı

Samsun'un ilçelerinde kar nedeniyle 12 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2015 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da 12 mahalle yolu ulaşıma kapalı

Samsun Valiliği, il geneliyle ilgili bugün saat 17.30'da İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı. Rapora göre, Samsun'un Canik ilçesindeki Kestanepınar, Gökçenyatağı, Alibeyli, Muratlı, Fındıkça, Gödek, Toygar ve Çamalan ile 19 Mayıs ilçesindeki Fındıklı, Cerekli, Kuşkayası ve Aydınpınar mahallerinin ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Halen bölgemiz soğuk ve yağışlı havanın etkisindedir. Yağışlar Karadeniz kıyı kesiminde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde etkili olmaktadır. Bölgemiz üzerinde etkili olan soğuk ve yağışlı sistemin yarın da etkili olmaya devam edeceği, hafta sonunda ise Ordu ilinde etkili olduktan sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Sistemin soğuk havasının ise yağışların kesilmesinin ardından bölgemizin iç kesimlerinde kuvvetli gece ayazları ile birlikte önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Bölgemizin bu hafta sonu ve gelecek hafta boyunca kuvvetli bir yüksek basınç merkezinin etkisinde kalacağından genellikle yağış beklenmez iken iç kesimlerde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, kar kalınlıklarının ise Ladik kayak merkezinde 20 cm, Atakum Böğürtlen Tepe'de 50 cm, Kavak ilçesinde 5 cm ve Canik Gökçealan mevkisinde de 20 cm olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber