Ticaretteki engellere karşı elektronik destek

- Ekonomi Bakanlığı, ticaretteki teknik engellere yönelik internet sitesinin altyapı ve yenileme çalışmalarını tamamladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2015 15:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ticaretteki engellere karşı elektronik destek

Ekonomi Bakanlığının, ticaretteki teknik engellere ilişkin internet sitesinin altyapı ve yenileme çalışmaları tamamlanarak "www.teknikengel.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, site, ihracatçıların ticarette karşılaştığı sorunların çözümünde yararlanabileceği ve hizmetlere kolaylıkla ulaşabileceği temel bir platform olarak yapılandırıldı.

Sitede, üretici ve ihracatçıların dış pazarlara girişte karşılaştıkları etiketleme, işaretleme, ambalajlama, karantina şartı gibi teknik düzenlemeler ile test ve belgelendirme işlemlerinden kaynaklanan teknik engellerin önlenmesine yönelik mekanizmalara yer verildi.

Söz konusu site ile ihracatçılar ticarette teknik engellere yönelik, ihracat gerçekleştirmek istenilen ülkenin uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilecek, ülkelerin mevzuat ve uygulamaları hakkında ilave bilgileri talep edebilecek ve ihracatta karşılaşılan sorunları interaktif olarak bildirebilecek. İhracatçılar, site ile ayrıca diğer ülkelerin düzenlemelerini taslak aşamasında öğrenip yorum yapabilecek.

Tüm gerçek ve tüzel kişilerin ücretsiz kullanımına açık olan site, üye olacak kullanıcıların e-posta adreslerine, ilgilenilen ülke ve ürün gruplarına ilişkin taslak düzenlemeleri günlük olarak gönderecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber