Tekin: Musul'a asker göndermek için tezkere gerekiyordu

Hukuken, bir başka topraklara askerlerimiz gidiyorsa, Parlamentoda teskerenin çıkarılması gerekirdi. Tezkereye başvurulmadığı gibi, siyasi partilere, muhalefete, parlamentoya bilgi verilebilirdi. Şu anda çok muamma bir durumda, ne olacağı belli değil"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekin: Musul'a asker göndermek için tezkere gerekiyordu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Musul'daki Türk askeri varlığına ilişkin, "Hukuken, bir başka topraklara askerlerimiz gidiyorsa, Parlamentoda teskerenin çıkarılması gerekirdi. Tezkereye başvurulmadığı gibi, siyasi partilere, muhalefete, parlamentoya bilgi verilebilirdi. Şu anda çok muamma bir durumda, ne olacağı belli değil" dedi.

- "(Dündar ve Gül'ün tutuklanması) Ben, Sayın Davutoğlu'nu göreve davet ediyorum, buyurun gelin. Daha çok maskaralık içinde olmasın. Sizin, defalarca 'basının, medyanın teminatı benim, benim kırmızı çizgilerimdir' dediğiniz olayda, gelin bunun gereğini yapalım"

CHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Tekin, MYK toplantısının birinci önceliğinin, başta Musul olmak üzere, Türkiye'nin dış politikası olduğunu söyledi.

Musul konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili muhalefet partilerinin bilgilendirilmemesini eleştiren Tekin, bilgiye dayalı olarak giden Türk gücünün, şimdi bir tartışma konusu haline gelmesinin son derece üzücü olduğunu vurguladı. Tekin, "Aslında hukuken, bir başka topraklara askerlerimiz gidiyorsa, Parlamentoda teskerenin çıkarılması gerekirdi. Tezkereye başvurulmadığı gibi, siyasi partilere, muhalefete, parlamentoya bilgi verilebilirdi. Şu anda çok muamma bir durumda, ne olacağı belli değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber