Doğu'da kış hayatı olumsuz etkiliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kış hayatı olumsuz etkiliyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi etkisi altındaki bölgede, havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ile gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görülecek.

Bölgede gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ağrı'da kaydedildi. Hava sıcaklıkları, dün gece Kars'ta -13, Erzurum'da -11, Erzincan'da -9, Iğdır'da -5, Tunceli'de -4 ve Ardahan'da -3 dereceye kadar düştü.

Bölgede, günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 8, Erzincan'da 7, Tunceli'de 4, Ardahan'da 3, Kars'ta 2, Erzurum'da 1, Ağrı'da ise sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

Kar yağışının durduğu bölgede, kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 8, Erzurum'da 4, Ardahan'da 3, Kars'ta 2, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 35, Palandöken Kayak Merkezi'nde 32, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 10 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 15 santimetre olarak ölçüldü.

- Çöp konteynerleri balyozla boşaltıldı

Geceleri dondurucu soğun yaşandığı Erzurum'da, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Camiler ve sokaklardaki çeşmelerin de donduğu Erzurum'da, gece saatlerinde çöpleri toplayan belediye ekipleri zorlandı. Konteynerler içindeki atıkların donarak katılaşması nedeniyle kendiliğinden dökülmeyen çöpler, temizlik işçilerince konteynerlere balyozla vurularak boşaltılabildi.

Kentte soğuk havada yiyecek bulmakta zorla kuşlar için vatandaşlar yem bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber