Zamları protesto eden öğrenciler yemekhaneyi bastı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi'nde bir grup öğrenci haftalık ve günlük verilen yemek fişlerine zam yapılmasını protesto ederek üniversitenin yemekhanesini bastı.

Kampüsde toplanan bir grup öğrenci önce toplanarak ardından alkışlar ve protestolarla yemekhanenin olduğu yere doğru yürüdü. Burada da eylemini sürdüren öğrencilere müdahele edilmedi.

Protestolarına destek verilmesi için yemekhaneyi basarak yemek yiyen öğrencilerin şaşkın bakışları arasında protestolarına devam etti. Yemek fiyatlarının geri çekilmesi için kendilerine destek isteyen protestocular daha sonra ellerine geçirdikleri çatal ve kaşıklarla tabildotlara vurmaya başladı.

Bu sırada kendilerine destek veren bazı öğrenciler de yemekhanede kaşıklarla masaların üzerine vurmaya başladı. Eylemlerini sürdüren öğrenciler yemekhaneden çıktıktan sonra rektörlük binasının önüne geldi. Burada toplanan öğrenciler ellerindeki dilekçeleri özel kalem müdürlüğüne bıraktı.

'Tüccar Rektör istemiyoruz', 'Müşteri değil öğrenciyiz' ve 'Yemek zamları geri çekilsin' dövizleri ve sloganlarıyla rektörlük önünde eylemlerini sürdüren öğrenciler, yemekhane ücretlerinin günlük fişin 1,5 YTL'den haftalık fişin ise 1,250 YTL olmasını istediklerini söyledi.

Protestocu öğrenciler yemekhane ücertlerinin geri çekilmemesi taktirde eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Ellerindeki dilekçeleri rektörlüğe bırakan öğrenciler ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber