Bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi toprağa verildi

ELAZIĞ'da, 100'üncü Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri arasında dün çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Berkan Savcı'nın cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan Berkan'ın arkadaşları, gözyaşı döktü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi toprağa verildi

Elazığ 100'üncü Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde dün çıkan kavgada 11'inci sınıf öğrencisi Berkan Savcı, aynı okulun 12'nci sınıfında okuyan O.A. tarafından bıçaklandıktan sonra yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İddiaya göre, 17 yaşındaki Berkan Savcı, 18 yaşındaki O.A. ile teneffüste okul bahçesinde kız meselesi yüzünden kavga ettiği bunu gören okul idarecileri kavgayı ayırdığı ancak her iki kişinin daha sonra yeniden kavga ettiği iddia edildi. Okul çıkışında da kavgaya tutuşan O.A.'nın Berkan Savcı'yı göğsünden bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtığı ileri sürüldü.

Berkan Savcı'nın Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'nda bulunan cenazesi, yapılan otopsisinin ardından, Yıldızbağları Cem Evi'ne getirilecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Savcı'nın canazesi, merkeze bağlı Sarıçubuk Köyü'nde toprağa verilecek. Anne ve babasının boşandığı için ayrı yaşadığı belirtilirken, Savcı'nın cenazesi, İzmir'de yaşayan annesinin gelmesi için bekletildiği öğrenildi.

Liseli genç bıçaklanarak öldürüldü

100'üncü Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yaşanan bıçaklama olayından sonra, okul öğrencilerinin arkadaşlarının cenazesine katılmalarından ötürü okul, 2 gün tatil ilan edildi. Sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler ve öğretmenler yakalarına taktıkları Berkan Savcı'nın fotoğrafı ile Elazığ Belediyesi tarafından tahsis edilen 3 otobüs ile Sarıçubuk Köyü'ne gitti.

O.A., 30 Kasım 2015 tarihinde Facebook hesabından 'Sıkıntılı hissediyor' başlığıyla paylaştığı mesajında, "Çok değerli dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim geç kalmadan size bir konuda bilgi vermek istiyorum. Olur da bir gün aranızdan ayrılmak zorunda kalırsam, sakın ha sakın, arkamdan söylenilenlere inanamayın. Eğer böyle bir şey olursa bilin ki söylenilenler yalandır, söylentidir. Ben şimdi buradan gerekli bilgiyi vereyim de sonra yalanlara, söylentilere inanmayın. Olur da aranızdan ayrılırsam bilin ki kötüler 1 adım öne geçmiş ve asıl haklı olan haksızlığa uğramıştır. Yani demek istediğim beni bi çoğunuz tanırsınız, sonra aranızdan ayrıldığımda yalanlara inanıp demeyin ki böyleyken böyle olmuş. Ben size doğruların gerekli bilgisini söyledim. Hadi Allah'a emanet, kendinize iyi bakın" dediği görüldü.

Arkadaşının ölümüne sebep olduğu iddiasıyla Elazığ Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri tarafından kısa sürede gözaltına alınan cinayet zanlısı 18 yaşındaki O.A., emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber