10 yılda 934 asker intihar etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, "Son on yılda 7 Haziran'a kadar geçen süreden şehit olan asker sayısı 818 iken sadece intihar eden asker sayısı 934'tür" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2015 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yılda 934 asker intihar etti

CHP Antalya Milletvekili Kara ve Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ile şüpheli askerlerin ölümleriyle ilgili asker ailelerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Kara, ölümlerin şüpheli kabul edilmesinin; ailelerin ve toplum nezdinde somut kanıtlarla açıklanamamasının, mahkeme kararlarının ve bilirkişi raporlarının ikna edici düzeyde olmamasından kaynaklandığını kaydederek şunları dedi:

"Son 11 ayda intihar eden, ya da en azından intihar ettiği söylenen asker sayısı 29'dur. 1992 yılından bu yana ise sivil toplum kuruluşlarına göre askerde şüpheli şekilde hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 2 bin 220'dir. Mart ayında Türkiye Barolar Birliği ile Türkiye Emekli Astsubay Derneği'nin düzenlediği sempozyumda ise 2012 yılından beri şüpheli ölümler ile ilgili rakamların açıklanmadığını ve sadece askerdeki intihar vakalarının sivillere göre 2.5 kat fazladır. Gene aynı sempozyumda daha vahim bir sonuç da yer alıyor. Son on yılda 7 Haziran'a kadar geçen süreden şehit olan asker sayısı 818 iken sadece intihar eden asker sayısı 934'tür."

İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu üyesi İsmail Boyraz, şüpheli ölümlerin sivil mahkemelerin bakması gerektiğini vurgulayarak sivil savcıların ölüm vakalarına bakmasını ve zorunlu askerliğin kalkmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber