Kızı mülakatta elenen savcı: Allah belanızı versin!

Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, Adalet Bakanlığı'nın "Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı" sınavını 90 puanla kazanan kızının mülakatta elenmesine isyan etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2015 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızı mülakatta elenen savcı: Allah belanızı versin!

Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, Adalet Bakanlığı'nın "Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı" sınavını 90 puanla kazanan kızının mülakatta elenmesi üzerine yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org'ta çok sert bir yazı kaleme aldı. Savcı Arıcan, "'Hepinizin Allah belasını versin' diyorum. Daha fazlasını, bu kararda emeği geçenleri Ankara'da odalarında tek tek ziyaret ettiğimde söyleyeceğim. Yüzüme ve gözlerimin içine bakarak, yazılı sınavda 90 küsur puan almış bir çocuğun hangi gerekçe ile hakkının yendiğini bana izah etmelerini isteyeceğim. Geliyorum. Bekleyin beni" dedi.

ANKARA'YA GİDİP KAPI KAPI DOLAŞ

Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan'ın kızı hakim ve savcılık sınavına girenler arasındaydı. Yazılı sınavda 90 puan alıp 9 bin kişide 71'inci olan Savcı Arıcan'ın kızı, bu başarısına karşılık mülakat sınavında elendi. Kızının mülakat sınavında elenmesine tepki gösteren Savcı Arıcan, yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org'ta çok sert bir yazı kaleme aldı.

Meslektaşları tarafından "Ankara'ya kadar gidip, kapı kapı dolaşıp birilerine arzı endam etmem gerektiği" uyarısı yapıldığını yazısında anlatan Savcı Arıcan, "Ben ise, bu insanların bu kadar vicdansız olamayacaklarını, kul hakkının ne olduğunu en az bizim kadar bilebilecek insanlar olduğunu beyan etmiş ve aksi davranışta bulunabileceklerini hiç ihtimal vermemiştim" dedi.

Kızının mülakatta elenmesine şaşırmadığını ifade eden Savcı Arıcan, "Ben sadece şimdilik, hakkaniyet duygunuz nedeniyle 'hepinizin Allah belasını versin' diyorum. Daha fazlasını, bu kararda emeği geçenleri Ankara'da odalarında tek tek ziyaret ettiğimde söyleyeceğim. Yüzüme ve gözlerimin içine bakarak, yazılı sınavda 90 kusur puan almış bir çocuğun hangi gerekçe ile hakkının yendiğini bana izah etmelerini isteyeceğim. Geliyorum. Bekleyin beni" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber