Şırnak'ta 69 PKK'lı terörist öldürüldü

Şırnak'ta devam eden terör operasyonunda 69 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2015 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta 69 PKK'lı terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan duyuruda, dün yapılan terör operasyonlarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Cizre'de devam eden operasyonda, 14 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 69'a ulaştı.

Yapılan aramalarda terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan, biri Suriye uyruklu iki işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Silopi'de devam eden operasyonda, 4 pompalı tüfek, 2 av tüfeği ile 20 fişek, 2 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda da 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Van'da güvenlik güçlerince yürütülen arama faaliyetinde, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, 102 fişek, 1 av tüfeği, 32 av tüfeği fişeği ve 2 el dürbünü ele geçirildi.

Kilis'te yasa dışı yollardan, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist ile Şanlıurfa'da yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ üyesi yabancı uyruklu 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Irak'ın kuzeyi, Zap ve Hakurk bölgelerinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak ve silah mevzileri, düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

Ferdi Türkten

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber