Konut harcamasından da 3 yıl hapisle yargılanacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haksız mal edinmekten" verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası kesinleşen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil, 160 milyarlık usulsüz konut harcamasından da üç yıla kadar hapisle yeniden hakim karşısına çıkacak.

Askeri Yargıtay 1. Dairesi, Erdil'e, emir subayını başıboş bırakmak ve 160 milyarlık usulsüz konut harcamasından verilen beraat kararlarını da bozmuştu. Bu nedenle Erdil'in dosyası yeniden Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne gidecek. Mahkeme bozma kararına uyarsa, Erdil bu iki suçtan dört yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

EV HAPSİ YOK

68 yaşındaki Erdil, Necmettin Erbakan gibi "ev hapsi" uygulamasından yaşı nedeniyle yararlanamayacak. Yeni "Ev Hapsi Yasası", kadın veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ay, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 1 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişilerin ise mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının mahkeme kararıyla konutunda çektirilmesine olanak sağlıyor.

UMUDU AKP

Erdil'in yargılandığı suçtan mahkum olanların hapis cezalarının, para cezası veya başka bir tedbire çevrilemeyeceği, ertelenemiyor. Bu durumda

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber