Aksu'dan bayram genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nda seyahatlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri için çok sayıda önlem alınacak.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ramazan Bayramı'nda alınacak trafik önlemleriyle ilgili 81 ilin valiliklerine genelge yayınladı.

Abdülkadir Aksu, özellikle uzun süreli bayram tatillerinde, şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğuyla birlikte trafik kazalarının da arttığına dikkati çekerek, bu kazalar sonucunda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaralandığını veya sakat kaldığını anımsattı. Aksu, kazaların ekonomik boyutunun da diğer bir sorun olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Genelgede, Ramazan Bayramı boyunca alınacak önlemler şöyle sıralandı:

-Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin, takografları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulundurulması zorunlu malzeme, gereçlerin bulunup bulunmadığı titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak. Ayrıca, karayolu güzergahlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecek.

Yine güzergah üzerinde ve terminallerde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda, teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı, özellikle aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek, görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda gündüzleri de yakını gösteren ışıkların yakılması sağlanacak, far ayarı ve ışık donanımı bozuk araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek. Yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulunmayan, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) olmayan araçların eksikliklerini tamamlamaları sağlanacak.

-Trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek. Ayrıca, yorgun, uykusuz ve aracı dalgın kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak, güzergah üzerindeki bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri de dahil olmak üzere, uygun yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber