Müşavire ?internetten hakaret' tazminatı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 15:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BAŞBAKANLIK Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ahmet Şükrü Kılıç, TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez'e internet yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla 3 bin YTL tazminat ödemeye mahkum oldu. Mahkeme, maaşına haciz koydurduğu Kılıç'ın gelirinden aylık 500 YTL kesilmesine karar verdi.

Daha önce Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de basın danışmanlığını yapan Ahmet Şükrü Kılıç, genel seçimlerden sonra Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne atandı. Geçen yıl internette kurduğu ?www.siyasetmerkezi.com.' adlı sitesinde köşe de yazmaya başlayan Kılıç, geçen ocak ayında yazdığı yazılarda Konya Ticaret Odası Başkanı Üzülmez'i yalancılıkla suçlayıp, ?entrikacı', ?zalim', ?fitneci' dedi. Bunun üzerine mahkeme kararıyla ?www.siyasetmerkezi.com.' sitesi kapatıldı.

Hüseyin Üzülmez, Ahmet Şükrü Kılıç'ın internetteki yazılarında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla geçen şubat ayında 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Konya 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıç'ı 3 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. Ahmet Şükrü Kılıç'ın talebi üzerine mahkeme bu tazminatın maaştan kesilerek ödenmesine hükmetti. Tazminat, Kılıç'ın maaşından her ay 500 YTL kesilerek Üzülmez'e ödenecek.

Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, bir dönem kendisiyle çalışan Ahmet Şükrü Kılıç hakkında 2 tazminat davası daha açtığını ve bunların devam etitğini söyledi. Üzülmez, ? Yazılarında ağıza alınmayacak hakaret içiren ifadeler kullandı. Avukatlarıma gerekli talimatları verdim ve dava açtım. Adaletin kistiği parmak acımaz. Kılıç, sütunlarına taşıdığı hakaret içeren ifadelerin cezasını çeksin? dedi.

Yıllık izne çıktığı öğrenilen Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ahmet Şükrü Kılıç'a ise ulaşılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber