Valilik'te 'sakıncalı gelin' tartışması

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Ekim 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Mehmet Ali Taştepe'nin özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ayten Toprak'la evlenmesinin valilik tafından engellendiği iddiası tartışma yarattı.

İstanbul Valisi Muammer Güler konunun araştırılması için talimat verdiğini belirterek, mevzuatta polis memurları için evlenecekleri kişilerle ilgili bir araştırma yapılmasının söz konusu olduğunu söyledi. Olayla ilgili araştırmanın devam ettiğini belirten Vali Güler önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını ifade etti.

Vali yardımcısı: Yaptırım uygulanabilir

Emniyet'ten sorumlu Vali Yardımcısı Ergun Güngör de Emniyet'in polis eşleriyle ilgili araştırma yapabileceğini belirterek polis eşi olacaklarda aranan çeşitli özellikler olduğunu, bu özelliklere uymayanlar hakkında yaptırım uygulanabileceğini belirtti. Olaya ilişkin olarak önceki gün Sabah gazetesinde yer alan habere göre Mehmet Ali Taştepe, nişanlısı Ayten Toprak'la 5 Kasım'da evlenmeye karar verdikten sonra, mevzuat gereği evleneceği kişiyi Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Taştepe'ye Valilik'ten Emniyet'e gelen tebligat uyarınca Toprak'la evlenemeyeceği talimatı iletildi. Talimatta, Toprak'la evlendiği takdirde meslekten men edilebileceği de belirtildi.

İl Genel Meclisi'nde özel güvenlik olarak çalışan Ayten Toprak'ın sabıkasının bulunmadığı, ancak ağabeyi Gültekin Toprak'ın DHKP-C üyesi olmak suçundan 4 yıl hapis yattığı ve halen tutuksuz olarak yargılandığı öğrenildi. Ayten Toprak'ın, bu yüzden sakıncalı olarak nitelendirildiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber